İzmir ve İzmirli
DharkanDharkan
Üye
Normal poçağa soğukken de gidiyor işte. Poçağa wins
__skytalker____skytalker__
Üye
Boş bişe yav hiçbir özelliği yok.

Beğenenler: keldorn_thepaladin

CombiningPersonCombiningPerson
Üye
Boyoz dünyanın en fıs yiyeceği olabilir
Yumurtanın sarısı da soğuyunca değil çok pişince kararmaya başlar.
MosquéteroMosquétero
Üye
ben boyozu kürt böreğine çok benzetmiştim tat olarak.
Dave Blake
Üye
salih32 dedi:

izmirliler sayesinde boyozdan nefret ettim. o kadar çok övüyorlar ki bıktırdı. bildiğin milföy hamuruyla yapılmış bi dalga lan yiyosun yarısı dökülüyor diğer yarısı da damağına yapışıyor bi özelliği yok yemin ederim.


4 sene İzmir'de okumuş biri olarak alışamadığım tek şey şu boyoz. Damağıma, dudaklarıma falan yapışmasından yiyemiyordum. İçinin boş olması ise ayrı bir eksiği. Milföy bile içinde kaşar, sosis vb. olmadan çok dandik bence. Ama siz yine de İzmirli'lerle boyoz kötüdür diye tartışmayın. Sizi bir anda İzmir düşmanı bir Bizanslı(özellikle İstanbulda yaşıyorsanız.) ilan edebilirler. Onun dışında İzmir yaşanacak memleket. Keşke oralarda iş bulabilsek :)
ripperkamil93ripperkamil93
Üye

İçinin boş olması ise ayrı bir eksiği.



Ispanaklısını yapan da var. Tabi boş olanı kadar yaygın değil.
kurtkapankurtkapan
Üye

Boyoz dünyanın en fıs yiyeceği olabilir
Yumurtanın sarısı da soğuyunca değil çok pişince kararmaya başlar.



öyle. ömrü hayatımda kararmış sıcak yumurta görmedim ama. direkt kötü aile ortamıyla bağdaştırıyorum

milföy severim epey, yerim de. ondan farkı nedir tat olarak onu anlamaya çalışıyorum. bi farkı yok zaar
HOXHOX
Üye
o yumurtalar ne öyle yav. askerde yumurtalar mor ve ötesiydi ordan aşinayım ama bunlar kahverengi olmuş yani iyice bi garip duruyor. i ain't eatin that shit homeboy (N) (N)

Beğenenler: Baueltz

SoddorathSoddorath
Üye
Boyoz'un abartıldığını düşünüyorum ben de. Ama izmir'de kaldığım süre boyunca poğça, açma ve börek çeşitlerinin genel olarak çok kaliteli yapıldığını söylemeliyim. Öyle çok salaş, mahalle arası fırınların bile gayet kaliteli unlu mamül yapabildiklerine çokça şahit oldum. Hele ki böyle poçanın, simidin içine sosisinden börülcesine bir sürü farklı karışım yapan baya sağlam yerler vardı. Her yerde var tabi bunlardan da, izmir'de sayılarının çok olduğunu görmüştüm o zamanlar. Tabi 7 sene geçmiş üzerinden.
FirewingFirewing
Üye
Boyoz fıs bir şey evet. Çok yağlı olanı en lezzetlisi, o da ne kadar lezzetli olabiliyorsa artık.
Alsancak civarında bazı pastaneler gerçekten güzel hamurişi yapıyor. Özellikle Safinaz. Reklamlar bitti.
discussioncontroller