Usta Aşçılar Buraya! (ya da En Seksi Kim?)
YojimboYojimbo
Mod
Kendi evimde 3. senem ve hala mönüm makarna, yumurta, hazır çorbadan ibaret...
Yeah, i'm awsome!

(Çok şekilli yaparım ama yumurtayı öyle demeyin)
Dark_BlueDark_Blue
Üye
Yojimbo dedi:


Kendi evimde 3. senem ve tek yapabildiğim makarna, yumurta, hazır çorba...

Yeah, i'm awsome!

(Çok şekilli yaparım ama yumurtayı öyle demeyin)



Nasıl şekilli ? Gülen surat gibi mi ?

Bu arada ben makarnadan başka hiçbir yemek yapmıyorum.İlginçtir,birçok yemek tarifi biliyorum ama hiç uygulamadım daha önce...
YojimboYojimbo
Mod
Az pişmiş, çok pişmiş, orta pişmiş, yanmış...

Bir ton çeşidini bilirim/yaparım yumurtanın!

Hatta peynirli, sucuklu falan bile yaparım hiç çekinmem. İşin püf noktası evdeki tüm baharatı boca etmekte (!?)
Dark_BlueDark_Blue
Üye
Yojimbo dedi:


Az pişmiş, çok pişmiş, orta pişmiş, yanmış...

Bir ton çeşidini bilirim/yaparım yumurtanın!

Hatta peynirli, sucuklu falan bile yaparım hiç çekinmem. İşin püf noktası evdeki tüm baharatı boca etmekte (!?)



Yumurta deyince canım menemen istedi.Bol soğanlı ve acılı  :hungry:
PISLIXPISLIX
Üye
Geçen bi kurabiye yapmışım, yeme de yanında yat. Yalnız pişirme kağıdı gerçekten işe yarıyormuş, onu öğrendim. Tepsiyi yıkamaya bile gerek kalmadı...
Dark_BlueDark_Blue
Üye
PISLIX dedi:


Geçen bi kurabiye yapmışım, yeme de yanında yat. Yalnız pişirme kağıdı gerçekten işe yarıyormuş, onu öğrendim. Tepsiyi yıkamaya bile gerek kalmadı...



Tarifi alabilir miyiz ?
Mr.Can
Üye
Geçen hafta deneyip beğendiğim bir tarif "Kekikli Kaşarlı Sosis":
- 4 tane uzun sosis ortadan kesilerek 8 tane yapılır ve tam olarak kırmızı olmadan tavada yanyana iştimaya diilmiş gibi dizilir. Daha sonra üzerlerine 1-2 tutam kekik ve en son da rendelenmiş kaşar dökülür... Kaşar eriyene kadar beklenir ve 4 kişilik bir aile için kişi başına 2 sosis düşecek şekilde servis edilir...

Bir tarif de kuru kuru haşlanmış tavuk yemeyenler için "Tavuklu Salata dö la Jan" :
- Annenin daha önce çorba yapmak için haşladığı tavuktan bir avuç büyüklüğü kadar alınır . Bu tavuk parçası boylamasına parçalara ayrılır tekrar( 15-20 parça yeter). Daha sonra üzerine büyük parçacıklı marul, daire şeklinde kesilmiş domates parçaları ve isteğe göre daire soğanlar salata tabağı dolana kadar eklenir. Malzemeleri eklendikten sonra en üst katmanda hepsi görülünceye kadar karıştırılır. Bu aşamada istenirse üzerine limon suyu,mayonez,ketçap,hardal veya herhangi bir salata sosu eklenebilir( Ketçap,mayonez,limon sosu kombinasyonunu öneririm). Daha sonra malzemelerin hepsinin üstü bunlarla kaplanana kadar karıştırılır ve salatanız hazırdır... Burger King kimmiş be !
Ben Almanya'da 5 kişilik dayımın ailesine yaptım hepsi de severek yedi bizim ailede yapınca burada da yeniliyor onlar yemezse ben kendi başıma bitiriyorum :) Böylece haşlanmış tavuk krizini fırsata çeviriyoruz ...
PISLIXPISLIX
Üye
Dark_Blue dedi:


Tarifi alabilir miyiz ?



Malzemeler;

-400 gr paket nişasta (buğday nişastası kullandım)
-1 paket margarin
-1 yumurta
-1 su bardağından yarım parmak az miktarda toz şeker (ayarıma bak XD )
-kâfi miktarda un (çok fazla değil merak etme)
-1 paket kabartma tozu
-pudra şekeri
*isteğe bağlı yarım paket vanilya
----------
Hamur yoğrulabilecek derin bir kaba 1 paket margarini,yumurtayı ve şekeri koyun ve yoğurmaya başlayın (yağı önceden eritmiş olmanıza gerek yok). İyice yedirdikten sonra nişasta pakedinin yarısını dökün. İyice yedirdikten sonra kalan yarısını da dökün.

Bu sırada ellerinize falan bolca yapışacaktır. Çıkartmakla uğraşmayın, yoğurmaya devam edin. Daha sonra tek parça hamur haline getirene kadar azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ellerinize yapışanları falan o hamura sürün, hamur çekecektir. Burada dikkat edilmesi gereken husus un ayarını çok kaçırmamak (kulak memesi kıvamı yeterli ekmek hamuru yapmıyoruz XD). Hamur tek parça olunca (oraya buraya yapışmayı kesince) kabartma tozu ve vanilya (vanilyayı ben koymuyorum)yı da ekleyin, bir daha yoğurun. İşin yorucu kısmı bu kadar.

Daha sonra tepsiye orta boy yumurta büyüklüğünde yuvarlayıp yuvarlayıp yerleştirin. Fırına 150derecede sürün, pişmeye bırakın. Pişirme kağıdı üzerine koyarsanız işiniz kolaylaşır.
---
Yarım saat kadar sonra kontrole gelin. Doğru yaptıysanız hepsi çatlamış olacak. Kurabiyelerin tepeleri az sararınca 1 tanesini çıkarın dışarı, kontrol edin içini. Nemliyse pişirmeye devam edin. (Benim fırında 40 dakkada pişiyor, sizinkinde belki 30 olur belki 50 bilemeyeceğim, ama anlamanın en iyi yolu tecrübe). İçi de kuruyunca alın fırından. Aman dışı kahverengi olmasın...
---
Üzerinde pudra şekeri serpiştirip servis yapabilirsiniz. Ağzınızı yakmayın tabii...
KurtulanSamaKurtulanSama
Üye
Bulgur pilavı yaptım... İlkten bi yemeye korktum nedense ama annem ve babam çok beğendi:P
DAReKid
Üye
Başlığı görünce hep "en seksi benim, dağılın!" demek geliyor içimden ;D (bu arada tavada biftek hayal ettiğim kadar güzel değilmiş. ama sorun biftekten kaynaklanıyor. bonfile olsa böyle olmazdı)
discussioncontroller