Yemek - Tatlı - Yiyecek (bir şeyler) Tarifleri
BonecrusherBonecrusher
Üye
Persona dedi:

Bugün kendime fıstık ezmesi yapayım dedim ama çok kötü bir şey çıktı ortaya, yenecek gibi değil.
Nerede yanlış yaptım anlamadım, her şeyi tarife uygun yapmıştım halbuki.





antep fıstığı ezmesi mi yer fıstığı mı?

bende yapmak istiyorum evde aslında ama üşeniyorum
tarifi şöyleymiş: http://www.browneyedbaker.com/2014/02/03/diy-homemade-peanut-butter/

gürsoy fındık ezmesi, skippy yer fıstığı ezmesi, calve yer fıstığı ezmesi felan öneriliyor, ama içlerindeki yüzde ne kadar bilmiyorum.
acdervisacdervis
Mod
Humus

200gr (bir ufak su bardağı) nohut
6 bardak (1.5 lt) su
bir tutam tuz
yarım bardak (100ml) tahin/susam yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
tadımlık tuz
çeyrek bardak (50ml) zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber

Nohutu gece sıcak suda bırakın. Ertesi gün sudan geçirip tuzla kaynatın. Suyunu saklayarak süzün. İyi sonuç almak için kabuğunu yüzün.

Nohutu blenderdan geçirin ya da ezin. Tahin, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve biberi ekleyin ve karıştırın.Kıvamını nasıl seviyorsanız ulaşana kadar pişirdiğiniz sudan ekleyin.
AK_LampardAK_Lampard
Üye
Ben de sebzeli noodle yapmayı deneyeceğim bi ara. Bilen varsa yapmayı, yardım fişekleyebilir.
kral julienkral julien
Üye
Sebzesi kolay da baharat önemli
TaxmanTaxman
Üye
acdervis dedi:

Spoiler:
Humus

200gr (bir ufak su bardağı) nohut
6 bardak (1.5 lt) su
bir tutam tuz
yarım bardak (100ml) tahin/susam yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
tadımlık tuz
çeyrek bardak (50ml) zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber

Nohutu gece sıcak suda bırakın. Ertesi gün sudan geçirip tuzla kaynatın. Suyunu saklayarak süzün. İyi sonuç almak için kabuğunu yüzün.

Nohutu blenderdan geçirin ya da ezin. Tahin, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve biberi ekleyin ve karıştırın.Kıvamını nasıl seviyorsanız ulaşana kadar pişirdiğiniz sudan ekleyin.


geçen arkadaş kahvaltıya getirmişti humus da tadı çok leş gelmişti zaar. millet neden nohut gibi bir şeyi ezip yer hala da anlamış değilim vallahi.
acdervisacdervis
Mod
Taxman dedi:

acdervis dedi:

Spoiler:
Humus

200gr (bir ufak su bardağı) nohut
6 bardak (1.5 lt) su
bir tutam tuz
yarım bardak (100ml) tahin/susam yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
tadımlık tuz
çeyrek bardak (50ml) zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber

Nohutu gece sıcak suda bırakın. Ertesi gün sudan geçirip tuzla kaynatın. Suyunu saklayarak süzün. İyi sonuç almak için kabuğunu yüzün.

Nohutu blenderdan geçirin ya da ezin. Tahin, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve biberi ekleyin ve karıştırın.Kıvamını nasıl seviyorsanız ulaşana kadar pişirdiğiniz sudan ekleyin.

geçen arkadaş kahvaltıya getirmişti humus da tadı çok leş gelmişti zaar. millet neden nohut gibi bir şeyi ezip yer hala da anlamış değilim vallahi.

Kahvaltıya ağır gelir yaw. Leblebi atıyon ya, onun soslusu gibi düşünecen.
HOXHOX
Üye
fiskobirlik fındık ezmesi akar : D sanırım humus da onun kıvamında bi şey, ezme ama neredeyse katı ve tıkayabiliyor.
RavenholmRavenholm
Üye
Fasulye plaki yaptım, yapılışı belli işte
haşlanmışını konservesini al dök tabağa, az soğan doğra içine üstüne zeytinyağı limon suyu gezdir bitti. afiyet olsun.
TaxmanTaxman
Üye
Ravenholm dedi:

Fasulye plaki yaptımaldım, yapılışı belli işte
haşlanmışını konservesini al dök tabağa, az soğan doğra içine üstüne zeytinyağı limon suyu gezdir bitti. afiyet olsun.


fix'd

Beğenenler: Ravenholm

BonecrusherBonecrusher
Üye
Taxman dedi:

millet neden nohut gibi bir şeyi ezip yer hala da anlamış değilim vallahi.



nohut+tahin

süper meze enfes kahvaltılık
discussioncontroller