Yemek - Tatlı - Yiyecek (bir şeyler) Tarifleri
mutluadige
Üye
Fajita yapmayı bileniniz var mı? Geçen yedim. Çok güzeldi.
Dr.FreeMan
Üye
Benim Almanya'dan bir dost Waffle makinası getirmişti. Acayip süper bişey. Gidin Nestle'nin sade veya bitter (içinde bişey olmayacak) çikolata alın zaten waffle hamuru yapmak kolay krep yapabilen kolaylıkla bunuda yapar. O çikolatayı eritin waffleın üstüne koyun. Üzerinede Allah ne verdiyse kivi, muz, çilek vs. koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
haşırt_the_bilekbord
Üye
Elegie dedi:


Avatarını görünce yorumu okumaya korktum bi an XD Ahahahaha!

Nedeni şudur, metal malzemeler yemekteki vitaminin kaybına neden oluyormuş. Tamamen metal ve küçük parçalara ayrıldığında yiyeceğin atmosferle etkileşime geçtiği alan farkından kaynaklı. El ile ayırdığında metalle etkileşimde olmadığından vitamine bir şey olmuyor ve çok küçük de ayıramıyorsun zaten.



lightsaber ile kessek, force ile ayırsak sebzeleri
[Deleted User]
The user and all related content has been deleted.
KurtulanSamaKurtulanSama
Üye
Dharkan dedi:


Krep tarifi istiyorum başka da birşey istemiyorum sevgili bağyanlar!

Ama bana malzemelerini değil de yapılışını detaylıca anlatmanız lazım çünkü hiç tutturamadım kıvamını şu ana kadar.


Malzemeler;
1 Adet yumurta
Un
Su(Az süt de koyulanilir)
Tuz

Krep basit yahu... 1 adet yumurta kullanacaksın, fazlası krebin tavada içe doğru katlanmasına sebep oluyor. Kıvamı tutturmak ise biraz deneyim işi ama şöyle diyeyim Tavada rahatca yayılabiliyor olması gerek ancak aşırı akışkan da olmayacak(Böyle dışarıda unutulmuş baldan biraz daha kıvamlı olması gerekiyor sanırım.)

İstersen bu karışıma tuz yerine şeker atıp pankek de yapabilirsin onun kıvamını kaçırsan da yaymadığın için pek sorun olmuyor.
Çağlayan
Üye
Kurtulansama tarif listesini çıkarmış, ilk mesaja ekledim ^_^
[Deleted User]
The user and all related content has been deleted.
EytciEytci
Üye
Imm bende pandispanya tarifi verim :)
Öncelikle malzeme listemiz

4 adet yumurta, 1 bardak toz şeker, göz kararı un (ben 2 bardak koyuyorum), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1,5 bardak sıcak su, 1 bardak süt, kabartma tozu ve vanilya.

Yapılışına geçelim :)

Yumurtaların aklarını köpük köpük oluncaya kadar bir kapta çıpalım(ne kadar acemice anlatıyorum), daha sonra içine yarım bardak toz şekeri katıp çırparak eritelim, başka bir kaptada yumurtaların sarısına aynı işlemi uygulayalım bu sefer içine yağ, un, süt ve vanilyayla kabartma tozunu ekleyelim. Kabartma tozuyla vanilyayı en son kaba koymayı unutmayın. Daha sonra yumurta akları ve sarılarını birleştirip biraz daha çırpın. Önceden yağladığımız kek kalıbına hazırladığımız hamuru dökelim ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 pişirin.

Bu arada yumurta aklarıyla sarılarını pandispanyamız yumuşak olsun diye ayrı ayrı çırpıyoruz ilk başta.
PiranhaPiranha
Üye


1 - 1 - Barbunya, Taze fasülye
1 - 4 - Kaşarlı Kavurma
1 - 9 - Cezerye, Parfe
2 - 6 - Piramit Pasta
2 - 9 - Pizza
4 - 3 - Waffle?
4 - 5 - Dr. Oetker'in vanilyalı pudingi
4 - 6 - Krep İpuçları :P
[hr]
Yemek yapmanın basit bir kuralı var (mış, ben de daha yeni öğreniyorum). Evinizde soğan, tencere, salça ve yemek malzemesi varsa yemek yapabiliyorsunuz. İşte formül bu.. Dün ıspanak yaptım mesela. Ispanaklar yıkanır, salata yapar gibi kesilir. Soğan salça üzerine ıspanaklar eklenir, tuz ve bir avuç pirinç eklenir, pişmeye bırakılır. Yemek yapmak basit bir olay, evet..


Eee şey o listeden izninizle kendime Pizza ve Krep seçiyorum efenim ne zaman hazır olur :D aa Taze Fasulye Barbunya mı hemide zeytinyağlı oldumu of bak onada hayır demem...

Ispanak'mı oy be Çağlayan böyle yapılırmı yani yapılırda canımız çekti ya böyle yazılırmı. Ispanağada dayanamam, hem o kattığın pirinci iyi ayarlamak gerekir ne az ne fazla yoksa çarşı karışır :D Ispanak demişken, siz sanırım yemeğini yapmışsınız birde kavurması olurki en superi budur. Kısaca anlatayım: Ispanak yaprakları güzelce ayıklanır kıyılır, sapları (yemeğindeki gibi) konulmaz sadece yeşil yapraklar alınır. ilk önce soğanlar ince ince kıyılmış halde tavaya atılır bir hafif çevrilir sonrası Ispanaklar tavaya atılır yağda bi güzel kavrulurlar pişer. Tabağımıza konulur üstüne yoğurt dökülür ve benim yemeklerde vazgeçilmezim zeytinyağ yine devreye girer oda hafifçe üstüne gezdirilir vee en son yemede yanında yat haline bürünülür...

Şimdi ilk mesajında yemek yapmaya başlamadan öncesi için, Çağlayan adeta bir Mutfak klasiği malzeme formülünden bahsetmiş asıl onun için buraya gelmiştim. Bakın arkadaşlar aynen yazdığı gibi mutfağınızda hiç ama hiç eksik etmemeniz gerekenler bir tanesi bile eksik olsa işinizin yarım kalacağı garanti şeyler bunlar_: Soğan, Tencere, Salça mahşerin üçlüsü maşallah. (formüle ekliyorum) Yumurta, Domatez, Patatez ve Tuz, Tencere yazılmış ama mutlaka bir Tavanızda olmalı. İşte tüm bunlar oldumu yapamayacağınız lezzetlendiremeyeceğiniz hiç bir yemek yoktur karnınızın doyacağı garantidir o kadar!.. Salça var ya domatez ne ola derseniz olmaz, domatezinde hem yemeklerde birde kahvaltılarda yeri büyüktür. mesela bir yemek klasiklerinden daha olan Menemen yaparken salçamı koyacaksınız dimi...
EBvulves
Üye
Adam gibi bir Milkshake tarifi bilen var mı? İnternetteki tarifler ile yaptığım Milkshake'ler genelde soğuk Nesquik gibi oluyor.
discussioncontroller