Oyungezer
Haber

Epic Games Store İndirimleri Bitti Mi?

Hayır, ama ufak bir değişiklik yapıldı
Eser Güven
18 May 2019 15:26

Epic Games Store'un düzenlediği Mega Sale ciddi anlamda yankı uyandırdı, bazı oyunlar gerçekten de inanılmaz fiyatlarla satışa sunuldu. İlk günün ardından Vampire the Masquerade - Bloodlines 2 ve Oxygen Not Included gibi oyunlar yayıncılarının indirimle ilgili anlaşmazlık yaşaması sonucunda satıştan çekildi. Hal böyle olunca da 13 Haziran'a kadar sürmesi beklenen indirimler konusunda kafalarda soru işareti oluştu. "Acaba almak istediğim oyun da satıştan çekilir mi?" diye düşünmeye başladık.

Bugün Epic Mega Sale sayfasına giren oyuncular, çoğu oyundan indirimin kalkmış olduğunu gördüler. Bunu muhtemelen siz de fark etmişsinizdir, örneğin Detroit şu an 80 lira görünüyor, The Sinking City ise 99.

İlk önce ben de özellikle de ön sipariş oyunlarında indirimlerin kaldırıldığını düşündüm ama siteyi biraz kurcalayınca işin çok farklı olduğunu keşfettim. Şöyle ki, indirimler devam ediyor sevgili Oyungezerler :)

Evet indirimler devam ediyor ama artık o büyük ilgi gören "60 lira indirim" ana sayfaya yansıtılmıyor. Çünkü aslında yayıncılar oyunun fiyatını 80 liradan 20 liraya çekmiyorlar, o 60 lirayı Epic kendi cebinden veriyor. Hal böyle olunca da ana sayfada indirimlerin bu şekilde görünmesi, oyunların değerlerinin düşük düşünülmesine neden oluyordu sanırım. Yani ileride SteamDB gibi Epic Store için de oyunların indirimli fiyatlarını takip eden bir site çıkarsa oyunun 20 liraya düştüğü bilgisi işlenecekti veritabanına.

Peki ama o zaman indirim nerede? Oyunun ana sayfadaki fiyatına aldanmayıp satın alma kısmına bastığınızda Epic'in 'indirim' mesajı çıkacak karşınıza. Yani satın alım noktasında uygulanıyor söz konusu 60 liralık indirim.

Bir gizem daha böylece çözülmüş oldu ama bakalım önümüzdeki günlerde bu indirim kampanyasından ne tür haberler çıkacak karşımıza?