2020 Yılının En Büyük Sürpriz Yaratan Oyunları

Tahminleri alalım

İnsanlık tarihine adını altın harflerle yazdıracak korkunç bir yılı geride bırakıyoruz. Yılın bu zamanlarında genellikle “en’leri” seçen Oyungezer ekibi bu kez arkasına baktığında pek de olumlu şeyler bulamıyor. Fakat hayal kırıklıkları, moral bozuklukları ve karantina ile geçen bu günlerde hayatımıza neşe saçan şeylere de kucak açtık. Bu listede karşılaşacağınız oyunlar belki yılın oyunu olmadılar, ama 2020 yılının keyifli geçmesini sağlayan ve başarılarıyla bizi şaşırtan “sürprizler” yaptılar.

Fall Guys – 4 Ağustos 2020

Aslında listede bir kronolojik sıralama yok. Fakat şahsen oyunların çıkış tarihlerini, bu kadar uzun süren bir yılın ardından bizleri rahatlatacağını düşündüğüm için ekledim. Pandemi sürecinde en çok kazanan platformlardan biri olan Twitch sayesinde henüz beta sürecindeyken bile popülarite kazanan Fall Guys, üst üste geçirdiği beta testlerinin ardından ilk haftasına korkunç bir oyuncu sayısı ile başladı.

Pik döneminde 172.000 eşzamanlı oyuncuya ulaşmayı başaran bu oyun kendi içerisinde de hikayeler yarattı. Dünyaca ünlü Twitch yayıncısının bir türlü birinci olamaması, Mediatonic ekibinin müthiş yönettiği sosyal medya sayfası ve sürekli güncellenen oyun pek çok oyuncuyu kendisine çekmeyi başardı. Öyle ki Playstation Store’da ücretsiz olarak verilen oyun rekor kırmayı başararak 8 milyon oyuncuya ulaştı.

Fall Guys son dönemlerde ritmini kaybetmiş olsa da Mediatonic ekibi oyunu içeriklerle doldurmaya devam ediyor. Sürekli yeni kostümler ve temalar ile karşımıza çıkan geliştirici, bu yılın en büyük sürprizlerinden birine imza atmış durumda.

CoD: Warzone – 10 Mart 2020

İlk olarak Şubat ayında sızdırılan görseller ile karşımıza çıkan Warzone, giderek sönmeye başlayan battle royale türünün ivmesini tek başına değiştirmeyi başardı. Infinity Ward ve Activision’ın bizlerden gizli tuttuğu oyun modu, daha önce karşılaştığımız Blackout’un aksine, tamamen ücretsiz biçimde piyasaya çıkınca yer yerinden oynadı.

Activision’ın verilerine göre ilk beş ayında tam 75 milyon oyuncuya ulaşmayı başaran bu canavar; kendisine has mekanikleri, battle royale mekanikleri ile eşleştirdi. Zaten Modern Warfare ile birlikte muhteşem bir geri dönüş yapmış olan Infinity Ward ekibi, tecrübelerini Warzone’a aktararak ortaya aksiyon ve adrenalin dolu bir oyun çıkarttı.

Şimdilerde boyutu 80GB’ı aşacak kadar içerik ile donatılmış olan Warzone, sürekli evrimleşen ve gelişen oyunlar listesinde. Call of Duty: Black Ops Cold War ile de birleşecek olan battle royale oyunu artık her Call of Duty oyununun en az bir kere uğrayacağı bir battle royale “hub’ı” gibi olacak.

Among Us – 15 Haziran 2018

Evet, yanlış okumuyorsunuz. Among Us aradığı başarıya bu yıl ulaşmış olsa da aslında tam iki yaşında. Öyle ki geliştirici Innersloth ekibi oyunun yenisini geliştirmeye başladığı sıralarda almaya başladıkları anlamsız trafik ile her şeyi durduruyor. Pandemi sürecinde daha fazla sosyalleşme ihtiyacı hissettiğimiz için bu tarz oyunlara yöneliyor olsak da Among Us’ın şimdiden kendisine sağlam bir kitle oluşturduğunu da belirtmek gerek.

İkinci şansını oldukça iyi değerlendirerek Among Us 2 çalışmalarını bir kenara atan Innersloth, yaşını bile gösteren oyunlarını geliştirmek adına ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Steam üzerinde zirvede 438.000’i aşan oyuncu sayısına ulaşan Among Us, Nintendo Switch üzerinde çıkış yaptığı gün bile konsolun dijital marketinin birinci sırasına oturmayı başardı. Adeta bir çılgınlık haline dönen Among Us, yakın zamanda da yeni bir haritaya kavuşacak.

Genshin Impact – 28 Eylül 2020

Anime dünyasının Zelda: BoTW’ı olan Genshin Impact, bu yılın en çok gelir elde eden oyunlarından biri oldu. En iyi çıkış yapan Çin menşeli oyun olmayı başaran bu “gacha” oyunu listemize almamak mümkün değildi. Kimilerinin “mikro ödemeleri” normalleştirdiği için yoğun eleştirilerde bulunduğu Genshin Impact, benim de içinde bulunduğum bir güruh için yılın en keyifli oyunlarından biri haline geldi.

MiHoYo ekibinin tamamen ücretsiz biçimde bitirmenize olanak sağladığı oyun, “gacha” adı verilen ve bir nevi kutu açma oyunu olan bu türün zirvesine çıktı. Öte yandan renkli karakterleri, eğlenceli ve detaylı bir hikayesi bulunan Genshin Impact, gün geçtikçe büyüyüp güçlendi. Oyunun ilk gününde 17 milyon kez indirildiğini açıklayan MiHoYo, yeni güncellemeler ile birlikte Tevyat’ı hareketli tutmaya devam ediyor.

Phasmophobia – 18 Eylül 2020

Aynı Among Us ve Fall Guys gibi yalnızlığımızın üstüne oynamaya çalışan oyunlardan biri de Phasmophobia oldu. Fakat bu oyunun listedeki diğer oyunlardan farkı, bir dönemler Slenderman’in yarattığı korku fenomeni dünyasını tekrar hareketlendirmesi oldu.

Dört kişilik co-op oyunda amacımız aslında yeterince kanıt toplayabilmek. Hayaletlerin ve paranormal olayların gerçekliğini kanıtlamak için çıktığımız bu yolda tabii ki bizleri bol bol jumpscare bekliyor. Steam üzerinde 112.000 eş zamanlı oyuncuya ulaşmayı başaran bu paranormal korku oyunu, şu sıralarda kemik kitlesini korumayı sürdürüyor.

Bununla birlikte Phasmophobia, listede VR desteği sunan tek oyun olarak da dikkat çekiyor. Gerçi bu oyunu VR ile oynamak ister misiniz orasını tam olarak bilmiyorum….

YORUMLAR
theL0rdOfN0ob
1 Ocak 2021 20:44

Benim için 2020'nin en büyük sürprizi kesinlikle Fall Guys oldu. 230 saatim var ve bu saat  giderek  artıyor.  Komik ,eğlenceli , moralinizi yerine getiren bir oyun.

Parolamı Unuttum