2020'de Oyunlarla İlgili 2 Milyardan Fazla Tweet Atıldı

En çok konuşulan etkinlik ise The Game Awards

Twitter dünyanın en önemli ve en çok kullanılan sosyal medya markalarından biri. 2020 yılı içerisinde de yoğun biçimde kullanılan Twitter'da oyun anlamında bir rekor kırıldığını da söyleyebiliriz. Twitter'ın yaptığı açıklamaya göre 2020'de en çok konuşulan konuların başında oyunlar geliyor.

Twitter'ın açıkladığı rakamlara göre 2020'de oyunlarla ilgili atılan tweet'lerin sayısı 2 milyarın üzerinde. Yani ortada geçen seneye göre %75'lik bir artış var, bunda da pandemi yüzünden evlere kapanan insanların çoğunlukla oyunlara yönelmesinin büyük etkisi bulunuyor.

Oyunlarla ilgili en çok tweet atan ülke Japonya. Onu ABD, Kore, Brezilya ve Tayland takip ediyor.

Avrupa ise kendisine anca 5. sıradan itibaren yer bulabilmiş. Birleşik Krallık, Fransa, Hindistan, Filipinler ve İspanya listenin 5 ile 10 arası yerlerini dolduruyorlar. Türkiye ise listede değil tabii, bizler haliyle daha çok oyunların ve konsolların fiyatların yakınan kesimiz :)

2020'de hakkında en fazla tweet atılan oyun ise Animal Crossing: New Horizons. Bunu Fate/Grand Order, Disney: Twisted-Wonderland, Final Fantasy, Fortnite, Ensemble Stars!, Knives Out, Genshin Impact, Apex Legends ve Identity V takip ediyor.

En çok tweet atan ülke Japonya olduğu için listeyi biraz da bu ülkeden atılan tweetler şekillendirmiş diyebiliriz.

2020'de hakkında en çok sayıda tweet atılan oyun etkinliği ise The Game Awards olmuş. Kendi izleyici rekorunu da kıran etkinliği takip eden isimler ise sırasıyla The Future of Gaming on PS5 Event, Tokyo Game Show 2020, Niconico Net Chokaigi 2020 ve Xbox Games Showcase.

En çok konuşulan spor etkinliği League of Legends Worlds 2020 olurken, hakkında en fazla tweet atılan espor takımı ise FaZe Clan olmuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum