2020’nin Ertelenen Büyük Oyunları

Liste yapınca olayın ciddiyeti daha iyi anlaşılıyor

Herhalde son günlerin en önemli gündemi üst üste gelen oyun ertelemeleri haberleri olsa gerek. Öyle bir hal almaya başladı ki, büyük bütçeli bir yapımın ertelenmesi artık eskilerin deyimiyle “vaka-i adiye”den oldu. Sanki hiçbir AAA oyun ilan edildiği tarihte çıkamayacakmış gibi gelmeye başladı. Bunun nedenleri üzerine epey kafa yorulur, pek çok yorum yapılabilir. Ama biz bunları bir kenara bırakalım, bu yılın ertelenen büyük yapımlarına bir göz atalım isterseniz:

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Bloodlines 2'nin duyurulması pek çok oyunseveri sevindirdi şüphesiz. Ön siparişe açılınca da epey ilgi görmüştü. Mart 2020 gibi bir çıkış tarihi öngörülüyordu. Ama Haardsuit Labs tarafından yapılan bir açıklama ile oyunun ilk çeyreğe yetişmeyeceği ve ertelendiği duyuruldu. Gerekçe ise basitti: "İlk oyundaki hataları tekrar etmek istemiyoruz. Oyunculara hak ettikleri, beklentilerini karşılayacak kalitede bir oyun sunmak istiyoruz" Zaten bu açıklama üç aşağı beş yukarı bütün erteleme haberlerinin standart metni haline geldi. Sonuç olarak, Bloodlines 2 bu yıl içerisinde ileri bir tarihe ertelenmiş oldu, ama çıkış tarihi net olarak açıklanmış değil.

The Last Of Us Part II

2020’nin büyük oyunları içerisinde dikkat çekici ilk erteleme haberi TLoU 2’den gelmişti, hem de çıkış tarihinin ilan edilmesinden çok kısa bir süre sonra. Zaten işi anlaşılmaz kılan da buydu. O kısa süre içerisinde ne değişti de ertelenmesine karar verdiniz ya da oyun madem yetişmeyecekti de ne diye öyle bir çıkış tarihi ilan edip sonra değiştirdiniz, içinizden biri çıksın da bizlere açıklasın sevgili yapım ekibi. Sonuçta önce Şubat olarak ilan edilen çıkış tarihi 29 Mayıs olarak değiştirildi.

Final Fantasy VII Remake

Erteleme haberi en az rahatsız eden oyun olabilir, zira erteleme süresi oldukça kısa. Normalde 7 Mart’ta çıkacağı açıklanan oyun 10 Nisan’a ertelendi. Gerekçe olarak da oyunun son rötuşlarını tamamlayabilmek adına böyle bir ek süreye ihtiyaç duyduklarını belirtiyor yapımcılar. Gayet makul. Bu kadarcık ertelemeden zarar gelmez :)

Marvel’s Avengers

Square Enix kombo yapmış, aynı gün içerisinde iki oyunun birden erteleme haberini vermişti. İkincisi de Marvel’s Avengers oldu. Aslında ilk ekran görüntüleri, oynanış videoları vs. göz önünde bulundurulduğunda ertelenmesi pek çok takipçisini sevindirmiş bile olabilir. Sonuçta üzerinde biraz daha vakit harcanması gerektiğini hissettiriyordu. Ne diyelim, geç olsun da güç olmasın grubunun bir diğer şanlı üyesi de Avengers oldu. Umarım 4 Eylül’deki buluşmamız, ‘ertelendiğine değdi’ dedirtir.

Iron Man VR

Süper kahramanlarla buluşmak konusunda çok da aceleci olmamamız gerektiğine dair bir diğer haber de Iron Man VR’dan geldi. Normalde 28 Şubat’ta çıkacaktı, ama 15 Mayıs’a ertelendi. Marvel, Avengers’tan boşalttığı Mayıs ayını Iron Man ile doldurmaya karar vermiş demek ki :)

Cyberpunk 2077

Erteleme haberi taze oyunlardan. Nisan ayında gelecekti, 17 Eylül’e ertelendi. Aslında malumun ilanı oldu bu erteleme haberi. Zira, geçtiğimiz yıl içerisinde yapım ekibine katılan yeni üyelerin pozisyonları düşünüldüğünde oyunun ilan edilen çıkış tarihine yetiştirilmesinin zor olduğu anlaşılıyordu. Nitekim öyle de oldu. Oyunun hacmi de düşünüldüğünde kontrol edilmesi gereken pek çok değişken olduğunu kabul etmek durumundayız. Haliyle, oyunun hatalarını ayıklayıp son rötuşlarını yapmak biraz zaman alacak. Ne diyelim, geç olsun güç olmasın.

Dying Light 2

Son erteleme haberimiz de Dying Light 2'ye ait, ama şimdilik. İşler böyle giderse erteleme haberlerinin sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Dying Light 2'nin erteleme haberinde düşündürücü olan bir detay ise nihai tarihin ilan edilmemiş olması, yani ucu açık bir süreç var ortada. Bahar'da bekliyorduk kendisini, bir başka bahara kaldı...

Sizler ne düşünüyorsunuz sevgili Oyungezerler? Oyun iyi çıksın da varsın biraz geç oynayalım mı diyorsunuz, yoksa bu iş ufaktan rahatsız etmeye başladı diye mi düşünmektesiniz? Yorumlarınızı bekleriz.

YORUMLAR
ocelot1789
22 Ocak 2020 00:07

Muhtemelen PS5 ve yeni Xbox ile alakalı diye düşünüyorum bir de eğer gizli gizli bir cross platform olayı çıkarsa ( gündemdeki PS exc. oyun haberleri ile alakalı) belki çapraz deneyim için beklemeye aldıkları durumlar vardır. 2020 oyunları neredeyse 21 takvimine kayacak. Hepsi tesadüf olamaz. 

Ghost AssassiN
21 Ocak 2020 22:28

Biri 2020 çok güzel geçecek mi dedi?!

Vay şom ağızlı vay. :)

Spoiler!
Muhtemelen herkes dedi.

DrKllr
21 Ocak 2020 21:45

Bannerlord oynamak için daha çok zamanımız olacak. Güzel.

Kaan
21 Ocak 2020 21:21

2020 ertelenmeler yılı oldu. Belki bazıları 2021'e bile sarkabilir. 2021'de yeni çıkacak konsollarda yer edinmek isteyebilirler.

eobardthawne163
21 Ocak 2020 20:08

Ubisoft'un oyunları da ertelendi watch dogs legion ve gods & monsters.

a.berkay.dursun
21 Ocak 2020 19:02

Hepsi Bannerlord'a yer açıyor :)

Parolamı Unuttum