2020’nin İlk Yarısında Twitter’da En Çok Paylaşılan Oyun Animal Crossing

En çok konuşulan etkinlik ise PS5 etkinliği

Twitter, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi, zaman zaman farklı konularda yapılan paylaşımlara ilişkin istatistikler paylaşıyor. Bu alanlardan birisi de elbette oyunlar ve oyunculuk. Yılın ilk yarısında oyunlar ile ilgili olarak yapılan paylaşımlara dair veriler paylaşılmış durumda.

Verilen bilgilere göre, ilk 6 aylık dönemde toplam 1 milyar mesaj paylaşılmış oyunlar hakkında. Geçtiğimiz yıl boyunca toplam 1,2 milyar mesaj paylaşıldığı göz önünde bulundurulunca bu sayının ne kadar ciddi bir artış gösterdiği rahatlıkla anlaşılabiliyor. Twitter verilerine göre, yıllık bazda kıyaslama yapıldığında iletişimin hacmi açısından %71’lik, birey bazında ise %46’lık bir artış söz konusu.

Yılın ilk yarısında hakkında en çok paylaşım yapılan oyun Animal Crossing: New Horizons olurken, onu geçen yılın birincisi Fate/Grand Order takip ediyor. Üçüncü sırada ise Final Fantasy’nin yer aldığı görülüyor.

Oyunlar hakkında en çok paylaşım yapılan ülkelere bakıldığında ilk 5 ülkenin sırasıyla Japonya, ABD, G. Kore, Brezilya ve Tayland olduğu görülüyor.

En çok paylaşım yapılan dijital oyun etkinlikleri için ise; The Future of Gaming on PS5, Niconico Net Chokaigi 2020, Xbox Games Showcase, PAX East 2020 ve Ubisoft Forward 2020 şeklinde bir sıralama söz konusu.

Oyunlar / oyun dünyası ile ilgili paylaşım sayısı açısından da zirvenin sahibi PS5 etkinliği olmuş; neredeyse Animal Crossing hakkındaki paylaşımların iki katı kadar paylaşım sayısına ulaşmış.

Genel olarak bakıldığında, pandemi sürecinin oyunlara ilgide bir artışa yol açtığı yönündeki değerlendirmelerin oyunlar hakkındaki paylaşım sayılarındaki artışlarla da desteklendiğini söylemek mümkün. Oyun dünyasının önümüzdeki dönemdeki gündemleri neler olacak bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum