2021’de Beklediğimiz 10 Japon Oyunu

Japon oyunları olmadan duramam diyenlere gelsin :)

İyisiyle kötüsüyle 2020’yi geride bıraktık, şimdi artık önümüze, 2021’de gelecek oyunlara bakma zamanı. Bu yıl içerisinde beklediğimiz oyunları farklı kategoriler halinde sizlerle paylaşıyoruz. Bunlardan birisi de tabii ki Japon oyunları olmak durumunda, öyle değil mi :)

Bir aksilik olmazsa bu yıl içerisinde çıkacak olan 10 Japon oyununu derledik sizler için. Final Fantasy XVI veya Final Fantasy VII - Part II bu yıl içerisinde çıkacak olsaydı elbette bu listenin en önemli oyunlarından olurlardı, ancak henüz bu oyunlar için erken gibi göründüğünden listede yer vermedim.

Bir de tabii listenin bir sınırı var, haliyle bazı oyunlar dışarıda kaldı. Sizin listenizde olup da burada göremediğiniz Japon oyunlarını da yorumlarınızda bekleriz. Lafı daha fazla uzatmayalım, listede ilginizi çekecek oyunlar var mı bakalım.

Monster Hunter Rise

Monster Hunter serisi Monster Hunter World’e kadar görece daha küçük bir oyuncu topluluğuna hitap ediyordu, ama artık Capcom’un en çok satan oyunlarının zirvesinde. Dolayısıyla serinin yeni oyunu Monster Hunter Rise’ın merakla beklenmesi de gayet doğal. MHR, seriye yeni bir soluk getirmeye aday. Alıştığımız o keyifli oynanışın yanına bazı güzel özellikler de eklenmiş durumda; örneğin bazı canavarların üstüne atlayıp onları diğer canavarların, avlarımızın üzerine sürebilmek gibi. Bugünlerde demosunu da deneme şansını bulduğumuz oyundan kendi adıma gayet umutluyum.

NieR Replicant ver.1.22474487139

NieR Replicant ver.1.22474487139 (bu nasıl bir isim böyle yahu:)); yalnızca benim gibi ilk oyunu es geçenler için değil, aslında Batı oyuncularının tamamı için bir fırsat, çünkü oyunun bu versiyonu sadece Japonya’da satışa sunulmuştu. Şimdi bizler de artık hikâyeyi bu pencereden deneyimleme şansı bulacağız. Replicant, bizleri gizemli NieR dünyasında yine sıra dışı bir maceraya götürecek.

Persona 5 Strikers

Persona 5 dediğimiz zaman aklıma tabii ki Ömer geliyor; onun dergideki incelemesinden sonra bir koşu gidip kapmıştım Persona 5’i :) Geçtiğimiz sene Persona 5 Royal ile tekrar gönlümüzü fetheden seri, bu yıl da Strikers ile kaldığı yerden devam edecek. P5S, Persona 5 ile Dynasty Warriors'un sevilen yanlarını bir araya getirecek ve hack'n'slash tarzı savaşlar içerecek.

Shin Megami Tensei V

Persona serisini ele alıp da Shin Megami Tensei’den bahsetmemek olur mu hiç? Sonuçta Persona, Shin Megami Tensei’nin yan serisi olarak çıktı. Genel olarak daha ciddi tonda hikayelere odaklanan seri, 5. oyunla da bu geleneğini sürdürecek. Günümüz Tokyo’sunda geçecek hikayesi günümüzün terörizm, nükleer silahlar, işsizlik gibi önemli meselelerine temas edecek ve zamanın ruhunu yansıtmaya çalışacak.

Disgaea 6: Defiance of Destiny

İşte henüz bizim buralarda pek kendinden bahsettirememiş serilerden birisi daha. Halbuki gayet eğlenceli bir seri olur kendileri. Misal insan kanı tüketmeyip onun yerine sardalya yemeyi tercih eden bir vampiri yönetmeye ne dersiniz, 4. oyunda olan tam olarak buydu :) 5. oyun intikam temalı ve biraz daha ciddi sunulan bir hikayeyle gelse de 6. oyun sıradan bir zombinin nasıl olup da God of Destruction’ı alt edebileceğini gösterecek bizlere. Mizahi yapısının yanında sunduğu sonu gelmek bilmeyen içeriklerle de dikkat çeken Disgaea, yüzlerce saatinizi sizden çalabilir, demedi demeyin.

Resident Evil Village

Yok senaryosu sızdı, yok görseller, videolar paylaşıldı, bunların hepsini bir kenara bırakalım. RE 3 Remake ile oluşan ufak çaplı hayal kırıklığını da boş verelim. Yıllardır serinin yeni bir oyunla karşımıza çıkmasını bekleyenlerin muratlarına erecekleri oyun olacak Village. 7. oyunda yaşananlardan birkaç yıl sonrasında, Avrupa’da geçen macerada yine Chris Redfield ve Ethan Winters gibi tanıdık simalarla buluşacağız. Ama kurt adamlardan cadılara gayet farklı düşmanlarla mücadele etmek durumunda kalacağımız sahneler, sanki zamanda yolculuk yapıyormuşuz gibi yüzyıl öncesinden kopup gelmiş karakterler, işlerin başlarda göründüğünden çok farklı bir hal alabileceğini de gösteriyor. Bu gizemli kasabadan kurtulmayı başarabilecek miyiz, ne dersiniz?

Balan Wonderworld

İsminin hakkını veren, rengarenk, mucizevi bir dünya Balan dünyası. Orkestra şefi Balan ve gösterinin yıldızları Emma ile Leo’nun maceralarına ortak olacak, 80 civarında kostümü kuşanıp yeni yetenekler edinecek, 12 farklı hikâyeyi tecrübe edeceğiz. Nasıl, kulağa hoş geliyor mu?

Ghostwire Tokyo

Tokyo nüfusunun %99’u ortadan kayboluveriyor ve şehir doğaüstü güçler tarafından istila ediliyor. Kahramanımız da doğaüstü güçlerini kullanıp bu istilacı güçle mücadele edecek ve bu gizemi çözmeye çalışacak. Belki böyle söyleyince yeterince dikkatinizi çekmemiş olabilir, o zaman bir de şöyle deneyeyim; Shinji Mikami gibi önemli bir isim var bu işin arkasında. Ikumi Nakamura’nın o gayet sempatik tanıtımından beri merakla beklediğimiz oyunlar arasında yerini alan Ghostwire Tokyo, bu senenin güzel sürprizlerinden birisi olabilir.

Elden Ring

FromSoftware’den ne çıksa oynarım diyenlerdenseniz, sizin için bu yılın en çok beklenen oyunu belli zaten. İşin aslı, ortada konuşulabilecek çok fazla malzeme de yok :) Yine de elimizdeki bilgi kırıntıları bile heyecanlandırmak için kafi. George R.R. Martin’in de el attığı bir iş olması merakımızı katlıyor. Açık dünya olacak olması da aynı şekilde. Soulsborne türünün tanımlayıcı özelliği zorlu mücadeleler ve efsanevi boss savaşları zaten olmazsa olmaz. Üzerine fazla düşünmeye gerek yok; Miyazaki, yine oyun dünyasına imzasını atmaya hazırlanıyor. Bakalım bu sefer nasıl olacak.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

E3 2019’da kısa bir fragman göründü; Breath of the Wild’ın devamı diyordu. Daha başka bir şey demesine de gerek yoktu zaten. 2017’ye, hatta yalnız 2017'ye değil sonraki yıllara da damgasını vuran (bu yılın dikkat çeken oyunlarından Immortals Fenyx Rising ve Genshin Impact gayet Zelda esintiliydi mesela:)) oyunun devamı geliyordu, daha ne olsun ki? Bugüne kadar oyuna dair fazla bilgi alamasak da Zelda serisinin 35. yılında bize çok güzel bir oyun sunacaklarını tahmin etmek zor değil.

YORUMLAR
allalla
12 Ocak 2021 11:12

Japon oyunları, genel itibariyle Türkiye'de yüksek fiyatlardan satılıyor. Nier ve Persona'nın son oyunu, oldukça pahalı.

Adam gibi bir indirim olmadıkça alıp oynamamız zor görünüyor.

İses
11 Ocak 2021 20:20

Scarlet Nexus,horizon forbidden west ve grand blue fantasy re link japon oyunları değil mi

E-VrL
İses
12 Ocak 2021 00:43

Öyle düşününce God of War da Japon oyunu, onu niye sormadınız ki :) Diğer bir mesajda da dediğim gibi Scarlet Nexus, Bravely Default II, Ys IX: Monstrum Nox, Shin Megami III, Monster Hunter Stories 2 de hazırladığımız oyunlar arasındaydı mesela, ama listeyi 10 ile sınırlandırmak durumunda olunca mecburen çıkardık. Yoksa Granblue Fantasy ReLink de belirtilebilirdi (gerçi o 2022'ye sarkmıştı sanki), Atelier Ryza 2 de NEO: The World Ends with You da burada sayamadığımız diğer oyunlar da, haklısınız yani.

İses
E-VrL
12 Ocak 2021 01:13

Ben yaptığınız lşsteyi sadece jrpg olarak gördüm burda benim verdiğim horizon forbidden west yanlış oldu


GwynBleidd
İses
12 Ocak 2021 00:05

Forbidden West'i yapan Guerilla Games Hollanda merkezli.

İses
GwynBleidd
12 Ocak 2021 01:12

Ben yanlış biliyprum ozaman


Feyling
11 Ocak 2021 18:22

OOOOOOOOHHHHH ELDEN RING!


:'(

Decypher
Feyling
11 Ocak 2021 19:17

Az kaldı, az :)


kulunc
11 Ocak 2021 18:18

üfff. Liste yıkılıyor. Eline sağlık. Japon oyunları çok güzel <3

E-VrL
kulunc
11 Ocak 2021 19:09

Bence de bu sene Japon oyunları listesi iyi geliyor bir aksilik olmazsa. Daha bunların yanında Bravely Default II, Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, Ys IX: Monstrum Nox, Scarlet Nexus falan vardı, 10 oyuna indirmek için onları listeden çıkarmak gerekti, öyle bir bolluk var nazar değmesin :)


Parolamı Unuttum