2021'de Beklediğimiz 10 Strateji Oyunu

Bu yıl çok güzel "strateji" yapacak.

2020 yılı hepimiz için tatsız geçmiş olsa da 2021 yılından oldukça umutluyuz. Özellikle irili ufaklı pek çok strateji oyununa ev sahipliği yapacak bu sene, benim gibi strateji sevenler için büyük umutlar vadediyor.

2021'de beklediklerimiz serimizin bu yeni yazısında bu sefer de strateji oyunlarına göz atıyoruz. Gözümüzden kaçan ve bu listede kesin olmalıydı dediğiniz strateji oyunları varsa, sizin de önerilerinizi bekleriz.

Falling Frontier

Listenin ilk sırasında gönülden bağlı olduğum ve umutla beklediğim bir oyun var. Uzun süredir uzay simülasyonu bekleyen bünyelere ilaç gibi gelecek Falling Frontier, bir strateji oyunundan beklediğimiz her şeyi barındıracak. Kolonileriniz için ticarete girebilecek, kendi filonuzu oluşturabilecek ve pek çok uzay savaşında zafere koşabileceksiniz. Fakat listedeki bazı oyunlar gibi Falling Frontier'ın da henüz net bir çıkış tarihi yok.

Diplomacy is Not an Option

Door 407 ekibinin ellerinden çıkan bu şirin strateji oyunu, 2021 yılında erken erişim sürecine girmiş olacak. İlk bakışta bana saatlerimi gömdüğüm Kingdoms and Castles'ı hatırlatan oyun, devasa ordu savaşları ile dikkat çekecek. Oyun içerisinde "zalim krallığınıza" baş kaldıran pek çok köylü ile savaşmak zorunda kalacağız. Aynı Falling Frontier'da da olduğu gibi Diplomacy is Not an Option da net bir çıkış tarihine sahip değil.

Empires of the Undergrowth

Empires of the Undergrowth aslında 2016 yılından beri Steam sayfasına sahip. Uzun süredir de erken erişim sisteminde olan oyunun listeye girmesinin sebebi ise bu yıl 1.0 versiyonuna kavuşmasının beklenmesi. Listedek en ilginç oyunlardan biri olan Empires of the Undergrowth'ta kendi karınca kolonimizi yöneterek zafere ulaşmaya çalışıyoruz. Evet, bildiğiniz karıncalardan bahsediyoruz.

Old World

Listedeki Epic Games'e özel tek oyun olan Old World de erken erişimdeki oyunlardan biri. Özgeçmişinde Civilization IV ve aynı süre vakit akıttığım Offworld Trading Company gibi oyunları bulunduran Soren Johnson'ın ellerinden çıkacak oyun 4X türüne ait olacak. Civilization'ı bir hayli andırdığı görülebilen oyunun bu yıl erken erişimden çıkması bekleniyor.

Knights of Honor 2: Sovereign

Grand Strategy türünün tutkunları, Knights of Honor ismini hatırlayacaktır. Eskiden Paradox Interactive'in kanatlarının altında bulunan Black Sea Studios'un sevilen oyunu, aradan geçen 16 yılın ardından küllerinden dirilmeye hazırlanıyor. Ordularımızı güçlendirerek Avrupa'yı fethedebileceğimiz oyun, kapsamlı bir casusluk ve diplomasi mekaniği de barındıracak. Ayrıca oyunun çok hoş göründüğünü söylemek gerek.

Stronghold Warlords

2021 yılında gelecek strateji oyunları arasında benim şahsen en çok merak ettiğim oyun 26 Ocak'ta erken erişime açılmış olacak. Uzun süredir inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Stronghold serisi, Warlords ile birlikte Asya'ya yolculuğa çıkmamızı sağlayacak. Yayınlanan görüntüler ve paylaşılan içerikler sayesinde bir hayli umutlu olduğum oyunun Stronghold DNA'sını koruyacağına da inanıyorum.

Humankind

Fakat direkt olarak en çok merak ettiğim oyunlar listesinin zirvesinde Humankind bulunuyor. Bu yıl içerisinde en çok dikkatimi çeken oyunlar listesinde başı çeken Humankind, Civilization serisinin en büyük rakibi olacak gibi. Geçtiğimiz yıl boyunca oyunun pek çok detayını videolar ile paylaşan Amplitude ekibi, 4X türüne yeni bir soluk getirmek istiyor. Humankind'ın en çok merak edilen özelliği ise farklı kültürleri birleştirerek oluşturabileceğimiz medeniyetler olacak.

Age of Empires IV

Microsoft ve Relic, Age of Empires serisinin "Definitive Edition" versiyonları ile ağzımıza bal çalarak serinin yeni oyununu aklımızdan silebilmek adına her şeyi yaptı. Fakat şu sıralarda hepimiz gözlerimizi yeni Age of oyununa dikmiş durumdayız. Microsoft oyunun içeriğini sır gibi saklıyor ama şu an oynanabilir durumda olduğu da biliniyor. Hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz oyun ile 15 senelik hasret sona erecek.

Dominus Galaxia

Özellikle ilk Masters of Orion oyununu özleyenler için dikkat çeken bir seçenek olan Dominus Galaxia şu anda ücretsiz olarak oynanabiliyor. 2019 yılında başarılı bir Kickstarter projesine imza atan uzay temalı 4X strateji oyunu şu günlerde erken erişim sistemine giriş yapmak için geri sayıma başlamış durumda. Fakat oyunun arkasındaki tek kişilik dev kadro, erken erişimde bile Dominus Galaxia'nın ücretsiz versiyonuna erişimi kısıtlamayacak. Farklı ırkları yönetebileceğimiz bu oyunda diplomatik seçenekler de büyük önem arz ediyor.

Evil Genius 2

Her daim "iyi adam" olmanın tatmin etmeyeceği okuyucularımız olduğunu da çok iyi biliyoruz. Evil Genius 2 ile birlikte içimizdeki kötü adamı ortaya çıkararak dünyayı işgal etmeye çalışacağız. Oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip Evil Genius'un bu devam oyununda da serinin mizahi tarafının korunacağı görülebiliyor.

YORUMLAR
allalla
25 Ocak 2021 18:53

Total War Medieval III'e dair umutlar başka bahara kaldı gene!

Parolamı Unuttum