2021'den 2023'e Tüm Marvel Dizi Ve Filmleri

Bitmiyorlar, tükenmiyorlar, geri geliyorlar!

12 yıl boyunuca beyaz perdede izlediğimiz Marvel Sinematik Evreni, çok sayıda filmle sinema tarihinin unutulmazları arasına girmeyi başardı. 2020 yılını pandemi nedeniyle boş geçen Marvel, önümüzdeki yıldan itibaren dolu dizgin bir programla karşımıza çıkacak. Hem de bu sefer sadece filmlerle değil, çok sayıda Disney+ dizisi de önümüzdeki iki yıl boyunca ekranlarda olacak. Listeye şöyle bir bakınca durumun ciddiyeti bir kez daha göz önüne geldi, bu listede sadece Disney değil Venom ve Morbius ile birlikte iki Sony/Marvel filmi yer alıyor. 

Önümüzdeki iki yılın şimdilik belli olan takvimine hazırsanız başlıyoruz;

Marvel Studios: Legends - 8 Ocak 2021

Marvel Sinematik Evreni içerisindeki kahramanlara ve düşmanlara yakından bakacağımız Legends dizisi Wanda Maximoff ve Vision'ı mercek altına alarak yayın hayatına başlayacak. İlerleyen dönemlerde hangi karakterlerin inceleneceği ise büyük merak konusu. 

WandaVision - 15 Ocak 2021

MCU'nun ilk dizisi olacak WandaVision ile birlikte gerçekliğin kırıldığına ve zamanın büküldüğüne tanıklık edeceğiz. Sinematik evrenin kaderini de ciddi şekilde değiştirecek olan diziyi merakla bekliyoruz.

The Falcon And The Winter Soldier - 19 Mart 2021

Captain America'nın mirasını görev edinen Bucky ve Falcon'un işi sanıldığı kadar kolay değil. Baron Zemo'nun da dönüşüyle birlikte bu altı bölümlük dizi Winter Soldier filminin tadını yakalayabilir.

Morbius - 19 Mart 2021

Sony'nin kendine has "Spider-Man'siz Spider-Man Evreni" kısmının ikinci karakteri olacak olan Morbius ile ilgili en büyük beklenti bir noktada Peter Parker ile karşı karşıya gelmesi. 

Black Widow - Mayıs 2021

Aslında 2020 yılında izleyeceğimiz ilk MCU filmi olan Black Widow kendisine 2021 Bahar döneminde yer buldu. Natasha'nın geçmişiyle de yüzleşeceğimiz film Scarlett Johansson'u bu rolde son görüşümüz olabilir.

Loki - 2021 Yazı

Fesatlıklar Tanrısı, Avengers: Endgame sonrasnda sadece dünyayı değil tüm evreni bozmanın eşiğinde. Eh kendi başlattığı pisliği yine kendisi temizleyecek. Özellikle ilk fragmanıyla birlikte Loki'den beklentiler epey yüksek. 

Venom: Let There Be Carnage - 25 Haziran 2021

İlk filmiyle birlikte gişede büyük bir başarı elde eden Venom, devam filminde çizgi romanlar tarihinin en sadist düşmanlarından birini de beraberinde getiriyor. Carnage'in beyaz perdeye ilk kez ayak basacağı Venom 2'de umarım kan gövdeyi götürür. 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - 7 Temmuz 2021

Marvel/Disney ortaklığının Asya pazarına açılma stratejisi de diyebileceğimiz Shang-Chi, bizlere MCU içerisinde bir Kung-Fu filmi vaat ediyor. Şüphesiz en ilgi çekici kısmı ise filmin kötüsü Mandarin.

What If...? - 2021 Güzü

Çizgi romanlarda her şeyin karman çorman olduğu, alternatif senaryoları değerlendirdiğimiz What If, yeni animasyon dizisiyle hayranları ters köşe yapmaya hazırlanıyor. Zombi Steve Rogers görmeye hazır olun.

Eternals - 5 Kasım 2021

Tüm Marvel külliyatının geçmişine dönmeye hazır mısınız? Eternals ile birlikte kahramanların ve kötülerin tarih boyunca nasıl karşı karşıya gelmeye başladığına tanık olacağız. Angelina Jolie'nin canlandırdığı Thena karakteri de işin bonusu.

Ms.Marvel - 2021 Sonları

Disney+'nın yeni dizisi Ms.Marvel da Kamala Khan'ın yeni kavuştuğu güçlerle süper kahraman dünyasına girişini göreceğiz. Daha sonra Captain Marvel ile de bağlanacak olan dizi eğlenceli diyaloglara sahne olabilir. 

Hawkeye - 2021 Kışı

Orijinal Avengers ekibinden herkes bir noktada solo filmine sahip olacakken Clint Barton/Hawkeye için bir dizi yapılmasına karar verildi. Barton'un yanı sra Kate Bishop'un da MCU girişini yapacak olması beklentileri yükselten bir diğer neden.

Spider-Man 3 - 17 Aralık 2021

Herhalde çizgi roman uyarlamaları tarihinin en kalabalık kadrolarından birisi Spider-Man 3 ile karşımıza çıkacak. 2000'ler sonrası tüm Spidey filminden karakterlerin yer alacağ film, kanlı canlı bir Spider-Verse'ün de kapısını açacak. 

She-Hulk - 2022 Başları

Avukat Jennifer Walters'ın hayatı kuzeni Bruce Banner ile yeniden karşılaştıktan sonra bir daha hiç aynı olmadı. Mark Ruffalo ve Tim Roth'un da geri dönüşüyle birlikte She-Hulk "gamma bombası" etkisi bırakmaya geliyor. 

Moon Knight - 2022 Başları

Mısır mitolojisiyle birlikte harmanlanmış Moon Knight hikayesinde bünyesinde çok fazla kişilik barındıran Marc Spector'un hem iç hem de dış dünyasına bir yolculuğa çıkacağız.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 25 Mart 2022

Özellikle filmin yönetmenliğine Sam Raimi'nin gelmesiyle birlikte "en korkutucu MCU filmi" olma konusunda iddialı bir konuma gelen Dr. Strange 2, paralel evrenlerle birlikte diğer MCU karakterlerinin de kaderini çizecek.

Thor: Love and Thunder - 6 Mayıs 2022

Natalie Portman'ın geri dönüşüyle birlikte The Mighty Thor hikayesini izleyeceğimiz kesinleşen dördüncü Thor filmi, Christian Bale'in canlandracağ Gorr the God Butcher ile birlikte epey heyecanlı bir hal aldı. Bakalım Mjolnir'i kaldırmak kimlere nasip olacak?

Black Panther 2 - 8 Temmuz 2022

Chadwick Boseman'ı, gerçek Kral T'Challa'yı kaybetmemizin ardından o role kimsenin gelmeyeceğini açıklayan MCU, devam filminde Wakanda'nın diğer kahramanlarını mercek altına alacak. 

Blade - 7 Ekim 2022 (Kesin Değil)

Mahershala Ali'nin başrolünde yer alacağı yeni nesil Blade filmi Vampir Avı özlemi çeken hayranlar için birebir. Acaba Disney ile Sony evrenleri birleştirirse Blade vs Morbius'u da görür müyüz diye düşünmeden edemiyorum.

Captain Marvel 2 - 11 Kasım 2022

İlk filmiyle bizleri geçmişe götüren Captain Marvel, devam filminde günümüze gelmeye hazırlanıyor. Endgame sırasında evrenin kurtuluşunda da kilit rol oynayan Carol'a yeni filmde Kamala da eşlik edecek.

Armor Wars - 2022

Iron Man mirasını devam ettirecek iki diziden birisi olan Armor Wars, başrolünde Don Cheadle'ın canlandırdığı War Machine'i barındırıyor. Stark teknolojisinin kötü ellere geçmesini konu alan dizi bol bol teknolojik savaş sahneleri içerecek gibi gözüküyor.

Ironheart - 2022

Küçük bir dahi olan Riri Williams'ın kendisine yaptığı Iron Man zırhıyla birlikte büyük bir sorumluluk üstleneceği dizide Tony Stark'ın yapay zeka versiyonu da yer alacak. Stark'ın gölgesinde yeni nesil bir Iron Man bizleri bekliyor. 

Secret Invasion - 2022

Çok sayıda hayran Secret Invasion hikayesini sinemada görmeyi düşünüyordu. Ancak Nick Fury'nin başrolünde olacağı dizide Skrullların dünyayı ele geçirme çabalarına tanıklık edeceğiz. Ayrıca Talos'un da geri dönmesiyle birlikte çok sayıda diğer karakterin yolu birbiriyle kesişebililr. 

Guardians of the Galaxy Holiday Special - 2022 

James Gunn'ın yöneteceği bu özel sürüm tam da üçüncü Galaksinin Koruyucuları filmi öncesinde biraz ortamı yumuşatmak için geliyor. Lakin "Holiday Special" versiyonların kaderi biraz kara oluyor, bakalım GotG tatili de kurtarabilecek mi? 

I Am Groot - 2022 (Kesin Değil)

Bebek Yoda'nın ardından Bebek Groot'u da izleyeceğiz. Henüz hakkında çok fazla bilgiye sahip olmasak da dizinin duyurusu sırasında hikayede oldukça ilginç Marvel karakterlerinin de yer alacağı açıklandı. 

Fantastik Dörtlü - 2023

Jon Watts'ın yönetmen koltuğuna oturacağı yeni nesil Fantastik Dörtlü filmini çok uzun zamandır bekliyoruz. Halen oyuncu kadrosu ve senaryosu netleşmese de yönetmenin belli olması büyük bir gelişme. Bakalım Galactus da geri dönecek mi?

Ant-Man and The Wasp: Quantumania - 2023

Üçüncü Ant-Man filmiyle birlikte Quantum diyarlarında farklı bir yolculuğa çıkacağız. İlk iki filmden tanıdığımız ekibin korunmasıyla birlikte yeni oyuncuların duyurusu için beklemedeyiz.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 - 2023

Aslına bakarsanız Galaksinin Koruyucuları 3'ü 2021 yılında izleyeceğimiz çok uzun zaman önce planlanmıştı. Ancak Disney ile James Gunn arasındaki sürtüşme filmin iki sene ertelenmesine neden oldu. Şimdi Holiday Special ile birlikte aradaki buzlar eritilip, yeni döneme başlayacağız gibi gözüküyor.

Marvel bünyesinden 2023 yılına kadar izleyeceğimiz filmler ve diziler şimdilik bu kadar gözüküyor. Gerçi "bu kadar" derken yine 28 farklı içerik bizleri bekliyor. Muhtemelen 2022 sonuna kadar bu planda çok büyük değişiklikler veya eklemeler görmeyiz. Ancak 2023 için Disney'in çok büyük planlar hazırlığında olduğunu tahmin etmek güç değil. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum