Activision, 'Call of Duty: Modern Warfare Aslında 175 GB Yer Gerektirmiyor' Diyor

Sağ olsunlar

Geliştiriciler artık oyunlarının kapladığı yer konusunda iyice özgür davranmaya başladılar farkındaysanız. Red Dead Redemption 2'nin PC'de tam tamına 150 GB yer kaplayacağını öğrendik. Call of Duty: Black Ops 4 sanırım yaklaşık 164 GB boş yer istiyordu. Call of Duty: Modern Warfare ise 'buralar benden sorulur' diyerek sistem gereksinimi olarak 175 GB depolama alanı gerektirdiğini açıkladı.

Aslında stüdyolar dosyaları biraz sıkıştırmaya başlasa, ya da yüksek çözünürlüklü dokuları veya sıkıştırılmamış sesleri ayrı dosya olarak sunsalar (Skyrim örneğinde olduğu gibi) bu durum yaşanmayacak ama bu konuda git gide bir umursamazlık olduğu da kesin.

Activision, Modern Warfare'in 175 GB yer istemesinin ardından sistem gereksinimleri mesajını güncelledi ve bu kadar yer istemesinin nedenini açıkladı. "175 GB aslında oyunun kaplayacağı yer değil, oyuncuların Modern Warfare için sunacağımız çıkış sonrası içerikleri de indirmek için ellerinin altında hazır tutmalarını tavsiye ettiğimiz depolama alanı. Oyunun çıkışında indirmeniz gereken dosyalar bundan daha küçük olacak" dedi Activision.

Yine de sistem gereksinimlerini oyunun ilk başta ne kadar yer gerektireceği bilgisiyle güncellemediler. Yani 100 de olabilir, 150 de. Ben yine de sistem gereksinimleri kısmında kaç gb'lık veri indireceğimiz bilgisinin de yazılması taraftarıyım. Çıkış sonrası içerik gelince isteyen yer açar, isteyen indirir, istemeyen indirmez sonuçta.

YORUMLAR
creepylord
11 Ekim 2019 13:14

İndirilecek boyut ile yükledikten sonraki boyutun ayrı ayrı yazılması gerek.

Parolamı Unuttum