Alan Wake, Control'ün İkinci Genişlemesi AWE'de Göründü

Söylentiler doğru çıktı

Remedy'nin kreatif direktörü Sam Lake, Mayıs ayında yaptığı açıklamayla Control'ün yeni DLC genişlemepaketi AWE'de oyunun Alan Wake ile olan bağlantısının geliştirileceğini ve neler olup bittiğini tam olarak anlayamayan oyunculara cevaplar sunacaklarını söylemişti. Nihayet AWE ile ilgili sağlam bir fragmanı State of Play sırasında izledik ve fragmanın sonunda bizi Alan Wake'in ta kendisi bekliyordu.

AWE'nin ismindeki Alan Wake atıfını bir kenara bırakırsak, fragman daktilo sesleriyle başlayıp da ardından "ne yaparsan yap, ışıkta kal" sözünü duyduğumuzda zaten bolca Alan Wake göndermesi göreceğimizi tahmin etmiştik. Ancak fragman sonunda Alan Wake'i görmemiz güzel bir sürpriz oldu, buradan da Control'ün Alan Wake'te olan olaylara sadece uzaktan değinmeyeceğini de öğrenmiş olduk.

AWE bizi Federal Büro'nun Araştırma Sektörüne götürecek. Bu sektör yıllar önce işlerin korkunç biçimde ters gitmesiyle mühürlenmiş. Şimdiyse Jesse Faden bu sektöre yıllardır dadanmış olan gizemli varlığı avlayarak tekrar hizmete açmayı planlıyor.

"Yıllarca oyunlarımızda bir çok easter egg ile karşınıza çıkarak Remedy oyunlarının birbiriyle olan bağlantısını gösterdik... peki ya bunlar sadece bir easter egg değilse?" değilse diyen Remedy, Remedy Bağlantılı Evreninin gerçek olduğunu da belirtmiş :) Bu da ileride çok ilginç senaryolarla (ve oyunlarla) karşılaşabileceğimiz anlamına geliyor.

AWE tüm platformlarda 27 Ağustos'ta çıkışını gerçekleştirecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum