Yaptığı Anne Şakası, FIFA 21 Prosu Harry Hesketh'in Kariyerini Bitirdi

İçkiliyken maç yapmamak lazım

Ünlü FIFA 21 oyuncularından Harry Hesketh, rekabetçi arenadan çekildiğini açıkladı. YouTube'da 700 binden fazla abonesi bulunan Hesketh, geçen aralık ayındaki bir maçta rakibinin annesine dair yaptığı şakanın ardından geçtiğimiz günlerde EA tarafından yapılan açıklamayla Avrupa Bölgesel Elemelerinden men edilmişti.

Hesketh bu ceza üzerine FIFA'daki espor ekibi tarafından hedef alındığını düşündüğünü, bu yüzden rekabetçi arenadan tamamen emekli olduğunu açıkladı. "Eğer profesyonel oyuncularınız için koyduğunuz çıta buysa, 24 saat içerisinde dışarı çıakbilir ve bugüne kadar rekabetçi maç yapmış herkesi banlatabilirim. Her gün Twitter'de milletin birbirine saldırdığını görüyorsunuz, bundan milyon kere beter şeyler oluyor. Muhtemelen başkası olan bu banı anlayışla karşılardı ama ben bunu yapacak değilim. Hayatımı bundan sonra ince bir ip üzerinde yürüyormuş gibi, ne zaman banlanacağımı bilmeden geçirmek istemiyorum." diyen Hesketh, FNATIC ile olan kontratını da fesh etmiş oldu.

"Bu benim şimdiye kadar aldığım en büyük risk. Üç yıllık sözleşmemi, ana gelir kaynağımı yırtıyorum" diyen Hesketh, bundan sonra sadece Twitch ve YouTube yayınlarına odaklanacak.

Söz konusu olayın gerçekleştiği maç Hesketh'in Danimarkalı mucize çocuk Anders Vejrgang arasında gerçekleşmişti. Henüz 14 yaşında olan Vejrgang şu an dünyanın en iyi FIFA oyuncuları arasında gösteriliyor, FUT Champs'ta 450-0'lık inanılmaz bir serisi var.

Hesketh maçın ilk yarısını 3-0 kaybedince, ikinci yarıda oyunu ciddiye almamaya başlamış, şarkılar söyleyip zaman zaman da kontrolcüyü bırakmıştı. 11-0 biten maçta Vejrgang son golü de kaleciyle atmış :) İşte bu maç sırasında Hesketh, Verjgang'ın genç bir oyuncu olmasından yola çıkarak kendince başarısının sebebini izah ediyor ve ondan sonra da Verjgang'ın annesi hakkında hoş olmayan bir espri yapıyor. (Aslında esprinin ne olduğunu da yazmıştık ama sonrasında hiç de hoş durmadığını düşünerek çıkarmaya karar verdik)

Hesketh ban sonrasında "İngiliz takipçilerim "ne var yani, bu sadece bir anne şakası, kim bir anne şakası yapmamıştır ki" diyecek ve beni savunmaya çalışacaklardır. Beni savunmayın. Sonuçta o 14 yaşında bir çocuk. Yorumum son derece uygunsuzdu. Anders'ten ve annesinden doğrudan özür diliyorum" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Söz konusu maçı ve Hesketh'in tuhaf davranışlarını merak ediyorsanız aşağıda izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
birturhumanoid
28 Ocak 2021 22:20

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Feyling
27 Ocak 2021 13:58

"İnsanların annelerine saydıramadığım bi hayat yaşamak istemiyorum böhü :'( " 

Parolamı Unuttum