Arcane - Act 2 İnceleme

Jinx’lendik!

Aradan geçen 1 haftada ortalığı kasıp kavuran Arcane dizisi ikinci Arc’ı yani yeni 3 bölümüyle aramıza döndü ve uzun zamandır hayranların beklediği Jinx karakteri (büyümüş Powder) artık bizimle. Ha bizimle olmasına sevinelim mi yoksa gerilelim mi bilemedim ama. Zira önceki bölümlerde yaşanan büyük trajedi ve denize düşen yılana sarılır misali ortamın baş kötüsü Silco’nun yanına sığınması sonucunda masum Powder gitmiş yerine akli dengesi bozuk ve ne zaman ne yapacağı kestirilemeyen alter egosu Jinx gelmiş aradan geçen zamanda.

> Arcane - Act 1 İnceleme

Leauge of Legends oyununda biraz kırık ve eğlenceli bir şampiyon olarak lanse edilen Jinx’i burada geçmişin hayaletleri tarafından tutsak edilmiş ve aslında yaptıklarının ağırlığı altında ezilen, acı çeken bir karakter olarak görüyoruz ki bu çok daha gerçekçi bir bakış açısı. Diğer yandan Hextech’i icat eden Jayce ve Ortağı Victor bu ortanca kısımda diğerlerinden rol çalıyorlar deyim yerindeyse. Özellikle Jayce bilim adamı kimliği ve üzerine şimdilik biraz bol gelen politikacı rolü arasında bocaladığı anlar görülmeye değer. Onun Mel Medarda tarafından manipüle edilmesi Piltover’daki dengeleri alt üst ederken şehrin kurucularından olan Profesör Heimerdinger’de bu olaylardan payını alıyor ne yazık ki. Aradan geçen zamanda hemen hemen tüm karakterler büyük değişimler geçirmiş ama onların başına gelenler oldukça iyi anlatıldığı için yeni halleri üzerlerine de tam oturuyor. İnternetin şimdiden birbirine shiplediği Vi ve Caitlyn ikilisinin uyumuysa Act 2’nin en önemli gelişmelerindendi. Onların “polis kafadarlar” türüne yakın duran halleri Vi’ın oyunlardaki karakterine nihayet bürüneceğini müjdeledi diyebilirim ama hepsinin ötesinde Hextech’in artık stabilize olması ve hemen her cihazda kullanılabilir hale gelmesi de 3. ve son Arc’ın çehresini değiştirecektir eminim.

Riot seriyi yazarken belli ki elini korkak alıştırmamış ve bu 3 bölüm bizlere yine beklemediğimiz kadar kasvetli anlar göstererek o dünyanın pisliğine batırmayı başarmış. Özellikle derinlerde yaşayan Işıltı müptelalarının  olduğu sahneler hayli ürkütücü ve uyuşturucu bağımlılığının karanlık yanına atıf yapan anlara sahip. Yine Jinx’in bozuk akıl sağlığı eğlenceli değil ürkütücü bir tasvirle karşımıza çıkarken işaret fişeğini yaktığı sahnede kimin tüyleri ürpermedi ki? Bu noktada artık serinin animasyon kalitesini övmeme gerek olmasa da yaşanan zaman atlamasından sonra Undercity’nin geçirdiği değişim cidden görülesi ve tüm o neon ışıklarının altında gizlediği kirlilik ve çürümüşlüğün kokusunun taa Piltover’ın yüksek kulelerinden bile duyulması ezilenlerin yavaş yavaş yüzeye çıkacağının ve iki şehri de oldukça büyük bir yıkımın beklediğinin göstergesi. Bunun üzerine eklenen Victor’un organik maddelere adapte olabilen sihri keşfi, çocukluğunda tanıştığı tuhaf bilim adamının muhtemelen Singed çıkacak olması ve Ekko’nun beklenen dönüşü de 3. kısımda işleri çığırından çıkaracak belli ki.

Benim Arcane’e inancım daha bir pekişti açıkçası bu beklemediğim kadar olgun gelen 2. kısımla beraber. Geçen hafta da belirttiğim gibi seri çıktığı kaynağı bozmadan ama fazlasıyla geliştirerek, klişeleri doğru yerde ve zamanda kullanarak yoluna tam gaz devam ediyor. Muhtemelen burada biraz geri planda kalan Vi son kısımda epey bir parlayıp 4. bölümde ağzımıza bir parmak bal gibi çalınan meşhur metal eldivenlerini giyecektir. Jayce tarafından bunların içine bir de artık stabil hale gelen kristallerden konulursa seyreyleyin o zaman gümbürtüyü. Dananın kuyruğunun kopacağı günü sabırsızlıkla beklerken imkânı olanlar İstanbul Kanyon AVM’deki Hextech Expo’ya da uğramayı ihmal etmesinler son bir hatırlatma olarak. Haftaya görüşmek üzere.

Editörün Notu: Geçen zamanın karakterler üzerine olan etkisini görmek orta kısmın en büyük keyfiydi bana göre. Vi ve Caitlyn shipleyenlere de “yalnız değilsiniz” diyorum kısaca :D

NOT: 4,5/5

YORUMLAR
Parolamı Unuttum