Assassin’s Creed: Valhalla’nın Gizli Sonuna Nasıl Ulaşılır?

Paniklemeyin! Nasıl bulacağınızı anlatacağım

Merak etmeyin, hikâye spoiler’ı vermeyeceğim. Hiç sevmem öyle şeyleri. Ama Valhalla’da öyle çok gizli saklı şey var ki, bir şeylerin peşinden koşarken başka şeyleri kaçırmak çok kolay. Ucunda ne bulacağınızı söylemeden size bir iki ipucu verip, siz Drengr dostlarımı oyunun gizli sonuna doğru yönlendirmek benim işim.

Assassin’s Creed evreninde yeni bir sayfa açılacak Valhalla’dan sonra, orası belli. Ama bu gizli sonu görmek cidden insana ucundan bir “Oha!” dedirtiyor. Bu sona ulaşmak için Animus Anomaly’lerini toplamak gerekiyor. Animus’daki bu bozulmaların tam ne olduğunu anlamak, muhtemelen ilk bulacağınız, düşük seviyeli bölgedeki Anomaly’de pek bariz değil. Ama düşün bunların peşine!

Not: Tahmini buluş sıranıza göre listeledim. Hikâyenin sonunda bir mantık sırasına konacak bulduğunuz şeyler ama o sırada bulmak, bölgelerin zorluk seviyelerinden dolayı pek mümkün değil.

1. Ravensthorpe’nin yakınlarında bir mavi noktacık var. Eğer Ragnarsson Lookout’a giderseniz (ki hikâye görevleri sizi oraya götürecek) ve oradan güneye doğru inerseniz ilk Animus Anomaly’nizi bulacaksınız.

2. East Anglia’nın önerilen seviyesi 55, o nedenle de ikinci durağımız burada. East Anglia’nın en güneyindeki Fast Travel noktasından doğudaki göle doğru yürürseniz, gölün kıyısındaki mavi noktayı göreceksiniz.

3. Sonrasında 90 seviyelik Oxenefordscire’da, Aqueduct’ta. Oxeneforscire’ın ortasındaki Fast Travel noktasının doğusundaki gölün doğu kıyısının yakınlarında.

4. Buradan sonra 130 seviye olmayı bekleyip Sciropescire’a gidiyoruz. Quartzite Ridge’in güney sınırlarındaki mavi nokta, aradığınız bulmacayı saklıyor.

5. 160 seviyeyi görünce, kendinizi yollara vurup haritanın güneydeki ucuna, Suthsexe’deki Seven Sisters’a gidebilirsiniz. Deniz kıyısı Wessex’e doğru dik bir çizgi çiziyor ya, işte o çizginin başında bir Animus Anomaly var.

6. Ya da belki önce Lincolnshire’a gitmek istersiniz. Yine 160 seviye olan bu bölgede, Basilica Ruins bölgesinde bir bulmaca daha saklı. Lincolnshire’ın ortasından az doğuya gitmeniz gerek.

7. 190 seviye olduğunuzda, Ervicscire’a gidebilirsiniz. Thornburg Henges bölgesinde aradığınızı bulacaksınız. Northumbria’nın ortasında, birbirine yakın iki Fast Travel noktası var. Kuzeydekinden az daha yukarı çıkmanız gerek.

8. Snotinghamscire’a gidebilmek için 250. seviyeyi beklemeniz gerek. Mercia sınırlarının yakınında, tekne iskelesinin biraz güneybatısında Briudun Hill’de bulmacanızı bulacaksınız.

9. 280 seviye olduğunuzda artık Norveç’e dönme vakti gelmiştir. Hordafylke’de, hatiranın kuzeybatısında bir kayanın tepesinde bir Animus Anomaly sizi bekliyor.

10. Muhtemelen son ulaşacağınız bulmaca, 340 seviyelik Hamtunscire’da. Haritanın güneyindeki ada, Isle of Wiht’in en batı ucunda, bulmacanızı tamlayacak parçayı bulacaksınız.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum