BAFTA Video Oyun Ödüllerine Yeni Kategoriler Ekleniyor

Bazılarına da veda ediyoruz

2020 yılında 8.si düzenlenecek olan geleneksel BAFTA Video Oyun Ödülleri töreninde bu sene yeni ödül kategorileriyle karşılaşacağız, bazı kategoriler ise artık aramızda olmayacak.

Ödüllere eklenen ilk kategori Animasyon dalında. Bu ödül tüm animasyon öğelerini kapsayacak ve animasyonların inandırıcı dünyalar yaratmaktaki önemini ön plana çıkaracak. Törende buna benzer Sanatsal Başarı dalı vardı, bu iki dal birbirini tamamlayacak şekilde karşımıza çıkacak.

En İyi Sanatçı ödülü kategorisi de değişikliğe uğrayacak önümüzdeki sene. Oyunlardaki karakterlere hayat veren isimlerin başarılarının onore edildiği bu kategoride erkek ve kadın sanatçılar bir arada yarışıyor, bu konuda bir değişiklik yok. Ama bu seneden itibaren "Başrol" ve "Yardımcı Rol" olarak iki farklı kategoride ödül verilecek. Bu sene bu ödülü God of War'daki Baldur rolüyle Jeremy Davies kazanmıştı ve adaylar arasında God of War'dan 4 isim bulunuyordu. Yeni kategorilere geçilmiş olsaydı Baldur muhtemelen yardımcı rol dalında aday olacak, Christopher Judge ise Kratos rolüyle Başrol dalında ödül kazanacaktı.

BAFTA 2019 Oyun Ödüllerinde God of War Rüzgarı


En İyi Yenilikçi Oyun kategorisi, yeni Teknik Başarı ödülüyle birleştirilrken, En İyi Mobil Oyun kategorisi ise listeden kaldırılmış durumda.

BAFTA, 2020 yılının adaylarını 3 Mart 2020'de açıklayacak ve ödül töreni 2 Nisan 2020'de düzenlenecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum