Bazı Takipçilerinden Borderlands 3’e Boykot Çağrısı Geldi

Çağrı karşılık bulur mu sizce?

Geçtiğimiz günlerde Borderlands hayranı bir Youtube yayıncısı olan Matt ‘SupMatto’ Somers tarafından bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Take-Two Interactive tarafından gönderilen özel dedektifler evine gelmiş ve bazı video içerikleri hakkında kendisini sorgulamışlardı. Sonrasında bu iddia doğrulandı, firmanın daha geniş çaplı bir inceleme/soruşturma sürecinin bir parçası olduğu açığa çıktı. Bu durum da takipçilerinin bir kısmının hiç hoşuna gitmedi; Borderlands 3 için boykot çağrıları dillendirilmeye başlandı.

Somers; 3 gün önce yüklediği video ile bu sürecin fitilini ateşlemişti. Videoda 25 Temmuz’da evine özel dedektiflerin geldiğini ve kendisine Borderlands içerikleri hakkında sorular yönelttiklerini söylüyordu.

Videoda SteamDB bilgileri ve Rainbow’daki nesne nadirliği (item rarity) gibi değişik konular hakkında konuştuklarını söylüyor. Ama esas meselenin yeni Borderlands oyunu ile ilgili olduğunu da öğreniyoruz. Somers, Twitch’in bir açığını bulmuş ve bu sayede oyun hakkında henüz yayınlanmamış bilgilere ve içeriklere ulaşabiliyormuş.


Take-Two tarafından araştırılan konu da aslında bu içeriklerin nasıl sızdığı konusu. 2K yetkililerinin IGN’e verdiği bilgiye göre oyun ile ilgili sızıntılar sadece Twitch eklentisiyle sınırlı değil. Somers tarafından paylaşılan ve 2018’e kadar uzanan bazı diğer videolar oyunun resmi duyuruluşundan aylar önce oyun hakkında önemli detaylar sunmaktaydı. Ayrıca, Somers tarafından ulaşılan Twitch yayın kaynakları kamuya açık değil özel yayınlarmış. Dolayısıyla Somers ve grubunun özel test yayınlarında veri madenciliği yapıp içeriklere ulaştıklarını söylüyorlar 2K yetkilileri.

Yapılan açıklamada ‘Take-Two ve 2K, ticari sırların güvenliğini ve gizliliğini çok ciddiye almaktadır. Yaptığımız hamle 10 aylık bir soruşturmanın, bahse konu yayıncının politikalarımızı çiğnemesi, ürünlerimizle ilgili gizli bilgileri sızdırması, telif hakkımızı ihlal etmesi ve bu sayede menfaat sağlamasının bir sonucudur” deniliyor.

Her ne kadar Take-Two ve 2K konunun arka planı hakkında bilgiler paylaşmış, soruşturmanın gerekçelerini ve hedefini paylaşmış olsalar da bazı hayranlarının tepkilerinden kurtulamadılar. Twitter’da #BoycottBorderlands3 etiketiyle başlatılan bir kampanya söz konusu. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl gelişmelere şahitlik edeceğiz.

Kendi adıma bu tarz boykot çağrıları aşırı tepkiler olarak görüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yorumlarınızı bekleriz...

 

YORUMLAR
BrokenDiamond
12 Ekim 2019 06:50

Bu neyin kafası ulan. Adamların gizli bilgilerini sızdırmışsın yollayacaklar tabi. Evine FBI'ı yollamadıklarına dua et aptal herif. Boykot eden adamlar da beyinsiz yemin ediyorum. Valla bu kadar kanser aptal bir community varken bayağı seslerini duyururlar ama adamlar haklı değil.

BrokenDiamond
12 Ekim 2019 06:48

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

DanteXE
13 Ağustos 2019 01:19

He oldu rweyhwrtjerkyj Umurunda olmaz her gün RDR2 ve BL3 oynayacağım bunlara inat.

AvastYeScurvyDog
9 Ağustos 2019 17:29

Aslinda boykotun baslatilma amaci Take Two'ya karsi, dolayisi ile de tum yayinladikari oyun vs'ye. Ama Youtuber sahisin kanali Borderlands icerikli oldugu icin bazi kisiler faturayi direk Borderlands'e kesmisler. Ki bence saptirilmis bir boykot hareketi olmus. Insanlar Borderlands'i boykot edecegiz diye Take Two'nun ustundeki baskiyi azaltmislar.

Take Two bu arada yanlisim yok ise daha oncede GTA V icin mod yapimcilarina karsida buna benzer bir yol izlemisti ve hatta bir siteye de 1.2 ya da 1.3 milyon dolar tazminat odetmisti.

Bana gore yayinci olarak Take Two'nun EA, Actision vs'den cok bir farki yok.

BrokenDiamond
AvastYeScurvyDog
12 Ekim 2019 06:51

Ne alakası var ulan? Sen adamların oyunları için izin vermediği şeyleri yapıp telif hakkı ihlali yaparsan adamlar da gider tazminat alır tabi. Kanunu çiğnemişsin. Bir de gelmiş paragözmüş gibi yorum yapmış. Merak etme Amerika'nın adaleti gayet sağlamdır, orda yanlış olmaz.


Parolamı Unuttum