Beklediğimiz Indie'ler - Backbone

Detektif rakunun Behzat Ç. tadındaki maceraları

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Steam’de yeni çıkacak oyunları araştırmak hobim haline geldi sanırım. Canım sıkıldıkça beni heyecanlandırabilecek neler var göz atıyorum, kendime ufak maceralar arıyorum. Backbone da bunlardan birisi oldu. Hâlihazırda yayında olan demosunu da denedikten sonra bekleme listeme hemencecik alıverdim kendisini.


> Backbone bir 2D, point-and-click macera oyunu. Ancak standart point-and-click yapımlarının aksine keşfetmeye ve gizliliğe de dayalı. Yani sadece fare ile nesnelere tıklayacağımız bir oyundan ziyade yer yer gizli giderek, yer yer de ufak bulmacaları çözerek şehirde gezeceğimiz bir oyun olacak.

> Howard Lottor adında bir rakunu kontrol edeceğiz oyunda. Kendisi, müşterilerin isteklerini para karşılığında gerçekleştiren özel bir detektif. Ama o sadece işini yapan, ruhsuz rakunlardan değil. Sistemin eşitsizliğini ve otoriter rejimin politikalarını da dert eden bir rakun. Ancak ne var ki inceleyeceği davalar onun bu fikirlerini tekrar düşünmesine sebebiyet verecek. 

> Backbone, her şeyiyle noir temalı distopik bir Vancouver’da geçiyor. Yapımcı EggNut, Kanada’nın batısında yer alan şehri oyuncuya yansıtmak için gerçek dünyadaki bazı mekanları oyuna yansıtmış durumda. Sadece mekanlarla da yetinmeyip şehirde önemli yer tutan jazz müziği de oyunun ana müzik türü haline getirmiş durumda. Bu da noir atmosferli bir oyunun temasına çok uygun olmuş.

> Oyunun görsellerinden ve demosundan da kolaylıkla anlayabileceğiniz gibi çok güçlü bir atmosfer bizi bekliyor. Kendisi tamamen 2D olsa da şehir dizaynından dolayı 3D gibi hissettiriyor. Şehirdeki diğer hayvan dostlarımızla da bol bol etkileşime gireceğiz, ki diyaloglar detektiflik yaptığımız bir oyunda hayati derecede önemli. CRPG oyunlarından esinlenerek oluşturulan diyalog yapısı oldukça dallanabilen bir şekilde yapılıyormuş. Bu da tekrar oynanabilirliği arttıran bir durum.

> Bir Kickstarter projesi Backbone. 63 bin Kanada dolarlık hedefini 22 bin fazla vererek 95 bin dolarla başarılı bir şekilde tamamlamış. Toplam altı kişiden oluşan ekip nisan ayında demoyu oyunculara sunmayı başardı ve oldukça güzel yorumlar aldı.     

BACKBONE

Tür: Macera

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Yapım: EggNut

Dağıtım: EggNut

Çıkış Tarihi: 2020

YORUMLAR
Parolamı Unuttum