Beklediğimiz Indie'ler - Blasphemous

Bol kanlı, bol vahşetli pikseller

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Cvstodia toprakları ve tüm sakinleri kötü bir lanete kapıldı; bu lanetin adı Mucize.

"Sessiz Keder" katliamının tek kurtulanı olan Tövbekar olarak sonsuz bir ölüm ve yeniden doğuş döngüsüne hapsolmuş olarak, dünyayı bu korkunç kaderden kurtarmak ve ızdırabının kaynağına ulaşmak sana bağlı.

Çarpıtılmış dinin bu kabus gibi dünyasını keşfet ve saklı olan bir sürü sırrı ortaya çıkar. Seni lime lime doğramaya hazır iğrenç canavar sürülerini ve dev elebaşlarını öldürmek için yıkıcı kombolar ve ölümcül infaz hamlelerini kullan. Ebedi lanetinden kurtulma görevinde sana yardım etmeleri için cennetin gücünü çağıran eserler, tespihler ve duaları bulup kullan.

Blasphemous'un Steam sayfası bizi işte bu sözlerle karşılıyor. Kickstarter'da gördüğümden beri görsel yönüne hayran olduğum ve başarılı bir fonlama sürecinin ardından nihayet çıkışına az bir süre kalan Blasphemous, taze taze bu haftaki köşemizin konuğu.


> 2D ve Dark Souls denince akla gelen bazı oyunlar var: Salt & Sanctuary, Death's Gambit, Unworthy... Blasphemous da o listeye adını yazdıracak, çünkü oyunun gerek temeli, gerek mekanikleri, gerekse hikaye anlatımı Souls türünden ciddi anlamda besleniyor. Bu seferki dünyamızın ismi Cvstodia, karanlık ve gotik bir ortam bizi bekliyor.

> Blasphemous 2D piksel art grafiklere sahip ve sanat yönetimi gerçekten de olağanüstü. Gerek kahramanımızın, gerekse karşımıza çıkacak olan birbirinden tuhaf yaratık ve boss'ların tasarımları gerçekten de göz alıcı güzellikte. Souls serisinin alamet-i farikası olan yaratıcı boss dövüşlerini bu sefer 2D olarak yaşayacak, saldırı düzenlerini çözüp zorlu boss'ları indirmeye çalışacağız.

> Piksel ve korku bir araya geldiğinde nasıl güçlü sonuçlar verebildiğini Game Kitchen'ın önceki oyunu olan The Last Door'da görmüştük. Blasphemous da kandan, vahşetten ve ürkütücülükten payını almış bir oyun olacak. Örneğin oyundaki bosslardan biri olan Exposito, Scion of Abjuration kan akan gözleri beyaz bir bezle bağlanmış bir bebek ve bizi yakaladığı taktirde bir oyuncakmışız gibi kanlar içinde kollarımızı söküyor, sonra da bizi ikiye ayırıyor. Yukarıda gördüğünüz sahne yani, sırf bunun gibi sahneler için oynanır bu oyun.

> Cvstodia'ya açık dünya demek mümkün değil, ama doğrusal olmayan bir oynanış sunacağını söyleyebiliriz. Oyun bu bakımdan da yine Souls'u örnek alıyor, birbiriyle bağlantılı bölgeler arasında nereye, ne zaman gitmek isteyeceğimiz kararını tamamen bize bırakıyor. Tabii yanlış seçim bizi beklediğimizden daha da zorlu düşmanların kucağına bırakabilecek ama olur o kadar.

> Oyunun görselleri, mekanları, kültürü için esin kaynağı olan yer İspanya'nın Seville şehri. Grafiksel olarak da başta ürkütücü resimleriyle tanınan ressam Francisco Goya olmak üzere dönemin ünlü ressamlarının tarzlarından esinlenilmiş. Oyundaki ana kahramanımızın, Goya'nın 1793 tarihli Procession of Flagellants tablosunda resmedilen karakterle benzerliğinin sebebi de bu. Game Kitchen, oyunu oynadıktan sonra günün birinde Seville'i ziyaret edersek ilham kaynaklarını çok net seçebileceğimizi de belirtmiş.

BLASPHEMOUS

Tür: Aksiyon Macera

Platform: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Yapım: The Game Kitchen

Dağıtım: Team 17

Çıkış Tarihi: 10 Eylül 2019

YORUMLAR
E-VrL
27 Ağustos 2019 15:13

Şu İspanyol oyun geliştiriciler ne güzel oyunlar yapıyorlar yahu. Sanat tasarımları dikkat çekici, hikayeleri özgün. Bir de bu işe epey kafa yorup emek harcıyorlar. Hükümetleri de oyun sektörünü önemsiyor, geliştiricileri teşvik ediyor. Daha ne olsun :) Önümüzdeki yıllarda "İspanya'dan ne çıkarsa oynarım" dedirtebilirler mi acaba :)

Parolamı Unuttum