Beklediğimiz Indie'ler - Lies of P

Klasik Pinokyo masalını karanlık bir atmosferle harmanlayan bir soulslike

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Bloodborne'u hala daha PC'de görme şansına erişemedik, ama bu eksikliği kendince kapatmaya çalışacak olan bazı oyunların yolda olduğunu söylemek mümkün. Sekiro ve Bloodborne'dan esinlenen Lies of P bu oyunlar arasında belki de en heyecan yaratanı oldu. Gelin Lies of P'yi 5 maddede tanıyalım.

> Deneyimli yapımcı: NeoWiz Güney Kore menşei olan ve 1997’den beri çeşitli türlerde faaliyet gösteren deneyimli bir yapımcı ve bünyelerindeki Round 8 Studio da Lies of P’ın geliştirilmesinden sorumlu. Bless Unleashed oynayanlar onları oradan hatırlayabilirler ve multiplayer oyunlara daha yatkın olduklarını da söyleyebiliriz. Lies of P firmanın şimdiye kadar geliştirdiği en büyük proje olacak.

> Pinokyo olarak oynayın: 19. yy sonlarındaki sanayileşme dönemi Avrupa’sına benzer bir şehri mesken tutan oyunumuz başrole Pinokyo’yu koyacak. Mekanize bir robot şeklinde tasarlanan Pinokyo yaratıcısı Gepetto’yu ararken önüne bolca engel de çıkacak ve bu karanlık dünyada Pinokyo’nun da pek savunmasız olduğunu söyleyemeyeceğim. Nihai amacımız insan olmak olsa da bu amaca giden yollar oldukça çatallı gözükmekte.

> Yalanlar en büyük silahımız: Oyunda yalanların yeri büyük olacak ve dünyada gezerken karşılaştığınız NPC’lerin sorularına ne kadar yalan ne kadar gerçek şekilde cevap vereceğinize göre farklı farklı sonlara ulaşabileceğiz. Her ne kadar klasik masaldaki gibi yalan söyledikçe burnumuz uzamayacak olsa da yapımcılar bu özelliği farklı bir mekanik olarak oyuna eklemenin yolunu arıyorlarmış.

> Acımasız bir dünya bizi bekliyor: Krat isimli bu grotesk dünyada insanların çoğu artık yok olmuş ve ortam steampunk estetiğiyle yaratılmış robotlara kalmış ki oyundaki daha korkunç şeyler içinde onlarla savaşmak rahatlatıcı bile olacaktır. Dark Souls benzeri bir zorluk, level atlama sistemi, kayıt noktaları ve hareket çeşitliliği bekleyebilirsiniz oyundan.

> Slave-arm'ını geliştiren düşmanları hacamat eder: Oyundaki ana silahımız haricinde bir de Pinokyo’nun koluna monte edilen çeşitli aparatlar olacak ve birbirleriyle kombine edilebilecekler. Bu akıllara hem Sekiro’nun mekanik kola takılan farklı farklı güçlerini hem de Bloodborne’un çift işlevli silahlarını getiriyor ve yapabileceğimiz yüzlerce kombinasyon olacak. Bunlar arasında bir alev silahı ve sallanma halatı ilk göze çarpanlardan olsa da savunma amaçlı aparatların da oyuna ekleneceğini belirtmiş yapımcılar. Bol çeşitli bir aksiyon bizi bekliyor yani anlayacağınız.

LIES OF P

Tür: Aksiyon / RYO

Platform: PC, PS5, Xbox Series

Yapım: Round 8 Studio

Dağıtım: Neowiz

Çıkış Tarihi: 2023

Steam Sayfası: Lies of P

YORUMLAR
bigbear
6 Mayıs 2022 08:36

[ Moderator Tarafından Silinmiştir. ]

mehage5402
2 Mayıs 2022 19:53

[ Moderator Tarafından Silinmiştir. ]

Parolamı Unuttum