Beklediğimiz Indie’ler - Ooblets

Ooblets olmadan asla :)

[Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz.]

Duyurulduğu günden itibaren geliştirilme sürecine ilişkin her bir bilgiyi yakından takip ettiğim, çıkışını sabırsızlıkla beklediğim bağımsız yapımlardan Ooblets.

Yapımcılar oyunu, ‘Pokemon, Harvest Moon ve Animal Crossing’in bir araya gelmesi’ şeklinde tanımlıyor. Stardew Valley ve My Time at Portia gibi oyunlar da eklenebilir bu listeye. Bir yandan bağ bahçe işleriyle uğraşacak, öte yandan Ooblet adlı sihirli yaratıkları toplayacak, fırsat buldukça da kendimizi piste atıp delicesine dans edeceğiz. Bakalım benzerlikleri ve farklılıklarıyla bu oyun bizlere neler vadediyor:

> Oyunun çok büyük bir kısmını Rebecca Cordingley yapıyor dersek yanlış olmaz. Kariyerinde farklı bir yola sapıp hayalindeki oyunu yapmaya niyetleniyor ve böylece başlıyor bu proje. Oyunun kodlama kısmı ona emanet. Sanat tasarımında da büyük oranda onun imzası var, arayüz ve diğer kısımlarda da. Bu süreçte en büyük destekçisi eşi Ben Wasser. Oyun tasarımı, hikaye yazımı ve pazarlama işleri ile uğraşıyor kendisi. Oyunun tasarım sürecinde ilerlendikçe ekibe serbest tasarımcılar da katılmış durumda. Onlar daha çok karakter tasarımları ve diğer görsel tasarımlar ile ilgileniyorlar. Ama toplama baktığımızda bu Cordingley’in hayali ve bu hayal göze gayet hoş görünüyor.

> Bağ, bahçe işleri denilince aklımıza hemen Stardew Valley ve Harvest Moon gibi oyunlar geliyor malumunuz. Burada da o oyunları andıran bir tablo söz konusu olacak. Bahçemizle ilgilendiğimiz gibi kasabamızdaki komşularımızla da dostluklar kuracak, sohbetler edecek, alışveriş yapacağız.

Ooblets modası :)

> Karakterimizi ve evimizi özelleştirmek konusunda yeterince alternatif sunulacak gibi görünüyor. Çeşit çeşit saç modelleri ve rengarenk kıyafetler ile karakterinizi şekilden şekle sokabilir, alacağınız mobilyalarla evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Belki böylece, üye olacağınız Ooblet kulüplerinin popüler ismi, aranan karakteri olabilirsiniz, kim bilir :) Görsel yönden Animal Crossing’i andıran bir yanı olduğunu söylemek mümkün. Ev döşeme, mobilya işleriyle de bu benzerlik perçinlenmiş oluyor. Ama bir kez daha altını çizmiş olayım, bu bir kopya oyun değil. Etkilendiği oyunlardan pek çok güzel fikri bir potada eritmiş, kendine has bir yapısı olan oyunlardan, hakkını teslim etmek gerek.

Ooblets dediklerimiz böyle varlıklar işte :)

> Oob olarak adlandırılan oyun dünyasında farklı mekanları ziyaret edeceğiz. Bu yerlerin kendilerine has habitatları, bitki çeşitleri, karakterleri ve tabii ki oobletleri olacak. Oyunun Pokemon benzerliği de burada karşımıza çıkıyor olsa gerek. Yaratıklarımız sadece bahçemizde yetişmiyorlar elbet, bu ziyaret ettiğimiz mekanlarda da ooblet toplayabileceğiz. Toplayacağımız tek şey onlar da olmayacak tabii. Tohumlar, nesneler, mobilyalar, makineler ve arkadaşlar da biriktireceğiz oyunumuz boyunca :)

Ooblets dans savaşları bizi bekliyor

> Ve danslar…. Ooblet’lerimizle deliler gibi dans etmek çok zevkli olacak gibi görünüyor. Oyunda dans savaşları bulunuyor, ama sadece bu savaşlarda değil başka yerlerde de bol bol dans edecek gibiyiz. Epic anlaşması da Fortnite’ın ikonik dans hareketlerinden Floss animasyonu eşliğinde duyuruldu. Önceki tanıtım videolarında da bol bol dans gördük. Dolayısıyla, oyunumuzda bolca müzik ve eğence olacağını tahmin etmek güç olmasa gerek.

OOBLETS

Tür: Yaşam Simülasyonu

Platform: PC, Xbox One

Yapım: Glumberland

Dağıtım: Glumberland

Çıkış Tarihi: 2019

YORUMLAR
Parolamı Unuttum