Beklediğimiz Indie'ler - Raji: An Ancient Epic

Hindistan topraklarında yaşam mücadelesi

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

İlk bakışta normal bir aksiyon oyunu gibi dursa da biraz araştırınca hemen bekleme listeme alıverdim Raji: An Ancient Epic’i. İşlediği konu, oynanışı ve temasıyla beraber oldukça potansiyele sahip bir yapım var karşımızda.


> Raji: An Ancient Epic bir macera aksiyon oyunu. Farklı yakın dövüş silahlarıyla beraber şeytan istilasını durdurmaya çalışacağımız oyunda klasik yay gibi uzak dövüş silahlara da sahip olacağız. Her silah için uzmanlaşmak gerekecek ama tek silahla uzmanlaşayım, oradan oyunu bitiriveririm gibi bir düşünceye kapılmayın; çünkü bazı bölümlerde belirli silahların kullanımı çok önemli olacak. Ayrıca her silah oyun ilerledikçe sizin seçimlerinize göre farklı özel güçlere sahip olacak

> Oyunumuzun ana karakteri Raji adındaki genç bir kız. İnsanlık şeytanlarla olan savaştan galip geldikten sonra bin yıldan fazladır huzur içinde yaşarken şeytanlar bu uzun aranın ardından tekrardan insanlığın yaşam alanını istila eder. Tanrılar Raji’yi kurtarıcı kişi olarak seçer ve ona özel yetenekler verir. Raji bu yetkiyi şeytanların başı lord Mahabalasur’yı alt etmek için kullanır. Böylece kayıp olan kardeşini de kurtarma ümidi olacaktır.

> Oyunumuz sadece önüne geleni öldürdüğümüz türden bir yapım olmayacak. Uncharted benzeri platform sekansları ve yine Uncharted benzeri tarihi bulmacalar da oyunun dinamizmini yukarıda tutacak. Vaat ettikleri gibi oynanış deneyimiyle karşılaşırsak oldukça keyifli bir yapım bizi bekliyor demektir.

> Raji: An Ancient Epic Hindistan topraklarında geçen nadir yapımlardan biri. Çok sık görmediğimiz bu tema oyunun atmosferini de farklı kılıyor. Hindu ve Balinese mitolojilerinden esinlenerek geliştirilen oyunun çevre tasarımı Pahari sanat tarzıyla yapılıyor. Yani buram buram Hint teması hissedeceksiniz Raji’yi oynarken.

> Raji’yi geliştiren ekip Nodding Head Games toplam sekiz kişiden oluşuyor. 2017’nin başında bir araya gelen ekip Hindistan, Yunanistan, Brezilya, İngiltere gibi oldukça uzak topraklardan yaşayan insanlardan oluşmuş. Ancak hepsinin tek bir tutkusu var, o da hayallerindeki oyunu oyuncularla buluşturmak.

RAJI: AN ANCIENT EPIC

Tür: Aksiyon Macera

Platform: PC

Yapım: Nodding Head Games

Dağıtım: SUPER.COM

Çıkış Tarihi: Q1 2020

YORUMLAR
Parolamı Unuttum