Beklediğimiz Indie'ler - Rosewater

Western bizden sorulur

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Francisco Gonzalez, günümüz adventure dünyasının önemli ve üretken isimlerinden biri. Kendi kurmuş olduğu Grundislav Games stüdyosuyla oynaması tamamen ücretsiz Ben Jordan serisini, 1920'lerde geçen A Golden Wake'i ve oldukça başarılı bir dedektiflik hikayesi olan Lamplight City'i bizimle buluşturdu.

Gonzalez bugünlerde yeni oyunu Rosewater üzerinde çalışıyor. Adventure severlerin mutlaka takibe alması gereken Rosewater, bu haftaki köşemizin konuğu.

> Rosewater, Francisco Gonzalez'in bir önceki oyunu Lamplight City ile aynı Vespuccia dünyasında geçiyor. Lamplight City bizi Viktorya dönemine, steampunk sayılabilecek alternatif bir geçmişe götürmüştü. Rosewater'da ise yüzümüzü bu sefer western dünyasına dönecek ve vahşi batı filmlerinden fırlamış gibi görünen ortamlara gireceğiz.

> Gonzalez oyunun tüm çizim ve animasyonlarını tek başına yapıyor ve kendisinin bu konularda ne kadar yetenekli olduğunu hem Grundislav Games'in önceki oyunlarından, hem de görev aldığı Shardlight'tan (bir Wadjet Eye oyunu) biliyoruz. Oyundaki her bir arkaplanı çizmek için 10 saatin üstünde uğraştığını söyleyen Gonzalez, tüm çizimleri oyun çözünürlüğünde hazırlıyor (yani yüksek çözünürlüklü çizip de pikselleşsin diye küçültmüyor hiçbirini). Zaten oyun üzerinde çalışan ekip şimdilik iki kişi, Gonzalez dışında sevgilisi Jess Haskins de diyalog ve script'ler üzerinde çalışıyor. Oyunun müziklerini de muhtemelen Lamplight City'de çalışmış olan Mark Benis üstlenecek.

> Oyunu oynamak için Lamplight City'i oynamış olmak gerekmeyecek, ama o oyundaki karakterlerden birini Rosewater'da da görme ihtimalimiz var. Konu olarak Lamplight City'nin birkaç yıl sonrasında geçeceğini düşünürsek karakterlerimizden birinin yolunun Amerika'ya düşmüş olması çok olası.

> Oyunun hikayesi şöyle: Harley Leger, geçmişi arkasında bırakmak ve freelance yazarlık kariyerine devam etmek için New Bretagne'de ayrılıp batıya doğru yola çıkar ve Rosewater kasabasına ulaşır. Burada yerel gazetede alacağı görev onu kayıp bir adamın serveti peşindeki bir ava ve asrın hikayesine götürecektir. Eğer önceki oyunu oynadıysanız burada Harley Leger ismi dikkatinizi çekmiştir, Miles Fordham'ın ölen ortağının ismi Bill Leger'di çünkü.

> Rosewater bir dedektiflik hikayesi değil, aralarda büyük sürprizler barındıran ama temel olarak oyuncunun A'dan B'ye ilerlediği büyük bir macera. Yani içinde envanter bulmacalarının da yer aldığı, Lamplight City'e göre daha parlak ve güneşli mekanlarda geçen, klasik bir point and click macera oyunu olacak. Çözünürlüğün de bu sefer 1280x720'ye yükseldiğini belirtmek lazım.

ROSEWATER

Tür: Adventure

Platform: PC

Yapım: Grundislav Games

Dağıtım: Application Systems Heidelberg

Çıkış Tarihi: 2021

YORUMLAR
Parolamı Unuttum