Beklediğimiz İndie’ler - Torn Away

Savaşın ortasında bir çocuk hikayesi…

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Yine uzunca bir ara verdiğimiz Beklediğimiz İndie’ler serimize, Torn Away ile geri dönelim istedik. Bundan birkaç ay önce takip listemde yerini alan bir oyun Torn Away. Savaşta çocukların durumu üzerine bir hikâye anlatmaya niyetlenen geliştirici ekip, Asya isimli bir kız çocuğunun macerasıyla buluşturacak bizleri.

> Perelesoq, Moskova merkezli, yeni diyebileceğimiz bir stüdyo. Torn Away de ilk oyunları olacak. Kendilerini ve amaçlarını tarif ediş biçimleri benim hoşuma gitti, bakalım siz ne düşüneceksiniz:

“Video oyunlar aracılığıyla, insanlara duygusal hikayeler anlatmak için bir araya geldik. Herkes tarafından sevilecek, süper popüler eğlence ürünleri yapmaya çalışmıyoruz. Bunun yerine, hikaye anlatımına, otantik görsellere ve etkileyici müziğe değer verenleri cezbetmeye odaklandık”

> Yapımcı ekipte tecrübeli isimler yer alıyor.  Oscar adayı Revolting Rhymes’ta görev almış Sergei Ryzhov, oyunun sanat yönetmenliğini üstlenmiş durumda. Oyunun görsel tarzına önem verildiği ortada ve bu konuda Ryzhov’un iyi bir performans sergilediği görülüyor. Oyunun müzikleri ise daha önce Pathologic 2, The Void ve Encased gibi yapımlarda görev almış olan Vasily Kashnikov’a emanet.

> Torn Away, yapımcı ekibin tanımıyla bir ‘side-scroller’. Yani soldan sağa (veya sağdan sola :)) ilerlediğimiz tarzda platform oyunlarından. Ama işin içine biraz gizlilik de eklenmiş. Bunun yanında etrafı keşfedip bulduğumuz nesneleri doğru bir şekilde değerlendirmemiz de gerekecek. Ayrıca yapımcıların özellikle vurguladıkları bir nokta da sinematikler. Birinci kişi görüş açısından sinematiklerle bizi hikâyenin içine daha çok çekebilmeyi hedeflemişler.

> II. Dünya Savaşı yıllarından bir hikaye  anlatan Torn Away’de başkahramanımız Asya isimli küçük bir kız çocuğu. Babasının cepheye gönderilmiş olması, annesinin de bütün gün boyunca çalışmak zorunda olması onun bir başına kalmasına neden oluyor. Bu arada kendisi de o dönemdeki pek çok çocuk gibi esir işçilerden. Henüz 10 yaşında, nazik, kırılgan, savunmasız bir kız çocuğu; savaşın o büyük yıkımını göğüslemek durumunda. Bize de ona yardımcı olmak düşüyor.

> Oyun, çocuklar tarafından tutulan savaş günlüklerine dayanıyor. Bir çocuğun gözünden savaşın o büyük trajedisinin nasıl göründüğünü anlayabilmek için bunun önemli bir araç olduğunu söylemek mümkün. Alışılageldik savaş oyunlarından sıyrılıp This War of Mine gibi örneklerde gördüğümüz üzere, sivillerin yaşamlarının bu yıkımdan nasıl etkilendiğini tecrübe edebileceğimiz bir oyun olacak gibi, ne dersiniz?

TORN AWAY

Tür: Macera

Platform: PC

Yapım: Perelesoq

Dağıtım: Nordcurrent

Çıkış Tarihi: 2021

Steam Sayfası: Torn Away

YORUMLAR
Parolamı Unuttum