Beklediğimiz İndie’ler - Weird West

Desperados, Fallout ve Divinity: Original Sin bir gün bara gitmişler...

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Raphaël Colantonio'nun WolfEye Studios stüdyosu tarafından geliştirilmekte olan Weird West izometrik perspektife sahip bir aksiyon RYO, ya da yapımcılarının deyimiyle 'immersive sim' oyunu. Bu karanlık fantezi oyunuyla ilgili bildiklerimiz şöyle:

> Weird West, Arkane Studios’u kuran ve Prey sonrasında stüdyodan ayrılan Raphael Colantonio’nun yeni bebeği. Dishonored ve Prey’in yönetmenliği yapmış olan ismin çok daha ufak bir yapımda ama belki de çok daha özgür fikirlerle karşımıza çıkması işte bile değil. Arkane Studios’tan ayrılma sebebinin bir “kreatif anksiyete” olduğunu söyleyen Colantonio bunu başarmaya en muktedir isimlerden. Yanında Dishonored tasarımcılarından Julien Roby de var hem.

> Oyun adından da anlayabileceğiniz üzere doğaüstü olayların normal karşılandığı bir Vahşi Batı’da geçiyor. Colantonio’nun Dishonored’daki, Viktorya Dönemi’ni andıran karanlık fantezi şehri Dunwall’un ardına, tarz kokan bir başka evren ile karşımıza gelmesi köklerinden kopmadığını gösteriyor. Arkane fanlarına epey tanıdık gelecek bir oyun olacaktır.

> Oyunun gerçek zamanlı ve izometrik kameraya sahip olduğunu, bir de üstüne Vahşi Batı’da geçtiğini görünce aklınıza Desperados gelmiş olabilir. Yetmemiş gibi farklı özelliklere sahip 5 oynanabilir karaktere de sahip. Ancak Desperados aksiyondan çok gizliliğe ağırlık veren bir oyun malumunuz, Weird West ise ağır çekim özellikleri ve Divinity: Original Sin’deki gibi çevre etmenlerini akıllıca kullanmaya imkân tanıyan oynanışı ile ondan çok net bir şekilde ayrışıyor.

> Oyun tıpkı eski Fallout’lar ve Wasteland gibi, üzerinde gerçek zamanlı seyahat ettiğiniz bir haritaya sahip ve bunu kullanarak karşınıza çeşit çeşit şey çıkaracak muhtemelen. Ayrıca yayınlanan görüntülerden anladığımız kadarıyla haritalardaki kimi yerlere ulaşmak için etrafı iyice kurcalamak, envanterdeki eşyaları kullanmak gerekecek.

> Dishonored, Prey falan deyince aklınıza en başta ilginç beceriler geliyor biliyorum. Weird West burada da Colantonio’nun önceki eserlerine benzeyecek gibi duruyor. Dishonored’ın rünleri, Prey’in Neuromod’ları gibi burada da etrafa Nimp Relic adı verilen nesneler saçılmış. Bunları toplayarak karakterlerimize çeşit çeşit beceri açabilecek, diğer tarafta Perk sistemi ile stat geliştirmesi yapabileceğiz. Saatlerce “hangi beceriyi alsam, nasıl bir karakter kursam?” diye düşünmeyeceği gibi duruyor.

WEIRD WEST

Tür: İzometrik Aksiyon RYO

Platform: PC, Xbox One, PS4

Yapım: WolfEye Studios

Dağıtım: Devolver Digital

Çıkış Tarihi: 31 Mart 2022

Steam Sayfası: Weird West

YORUMLAR
Parolamı Unuttum