Bethesda Gelen Talepler Üzerine Rage 2'den Denuvo'yu Kaldırdı

Denuvo'yu kaldırmanızı rica ederiz - Bir dost

14 Mayıs'ta çıkan Rage 2'nin Steam ve Bethesda.net üzerinden olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Steam versiyonunda Denuvo kopya koruması varken, Bethesda Launcher üzerinden çalıştırılan oyunda ise Denuvo yoktu. Zaten tam da bu yüzden oyun çıktığı gün kırılmış, Bethesda Launcher'daki korumasız oyun üzerinden kolayca crack dosyası hazırlanabilmişti.

Normalde oyunlar çıktıktan (ve kırıldıktan) sonra Denuvo'nun kaldırılmasına alışığız, ama bu kadar hızlı olması ve bu haberin manşetten verilmesi alışık olduğumuz bir durum değil. Oyunun Steam sayfasındaki en yeni haber ise RAGE 2 - PC Hotfix (Denuvo Kaldırıldı) başlığını taşıyor. Yamayla birlikte oyun üzerinde yapılan değişikliklerin ilk sırasındaysa "Denuvo DRM kaldırıldı (bu konuda birkaç talep gördük)" yazıyor. Birkaç kelimesinin italik yazılması elbette dikkat çekiyor orada :)

Gerçekten de Steam ve Bethesda versiyonları arasında yapılan testler de Denuvo'nun etkisini gösteriyor aslında. Steam'deki exe dosyası Bethesda.net'tekinin neredeyse 10 katı büyüklüğünde. Bethesda versiyonunun ilk açılış süresi 1 saniyeyken, Steam versiyonu 5 saniye kadar süre alıyor.

Sonuçta artık Rage 2'de Denuvo da, performans kaybı da yok, önemli olan kısım orası.

YORUMLAR
sSnake
17 Mayıs 2019 20:12

İnceleme puanları olsun Steam incelemeleri olsun vasat olunca paşa paşa çıkardılar Denuvo'yu.

AvastYeScurvyDog
17 Mayıs 2019 17:51

Zaten oyunun cikis gununde kendi launcherlarinda Denuvo'suz surumunu yayinlayarak bu konuda kendi bacaklarina sikmislardi. Tamamen zararina is yapmis oldular bu konuda. Bethesda sasirtmadi.

Anravs
17 Mayıs 2019 16:29

Bir kopya koruma programı nasıl performans kaybına yol açar anlamıyorum. Hadi iyi bir koruma sağlasa belki onunla ilgili bir şeyler düşünürüm de yok, adamlar 2 günde kırıyor resmen.

Parolamı Unuttum