Binlerce Flash Oyun Yok Olmaktan Kurtuldu!

Operasyon Flashpoint başarılı

2017 yılından beri Adobe'un Flash'ın fişini 2020 yılının sonunda çekeceğini biliyoruz. Haliyle bu durum oyun tarihinin önemli bir parçası olan Flash tabanlı oyunların sonunun geldiğinin bir habercisiydi. 2000'lerin başında oyun siteleri ile dolup taşan internet, pek çok önemli Flash oyuna ev sahipliği yapan bu sitelerin kapanışını izlemek zorunda kalacaktı.

Fakat internet tarihinin önemli parçasını korumak isteyen bir yapımcı ekibi, Flashpoint operasyonu ile birlikte tam 38.000 Flash oyunu ölmekten kurtardı. Flashpoint isimli launcher üzerinden erişebileceğiniz bu oyunların tamamını teker teker indirme şansına da sahipsiniz. Emülatör görevi gören bu sistemin oyunları çalıştırmak için gerekli olduğunu da belirtelim.

İndirdiğiniz oyunları direkt olarak açabildiğiniz sistem, tamamını paket halinde indirme seçeneği de sunuyor. 288GB büyüklüğündeki bu paket Flash oyunlarını sevenler için büyük bir nimet. Pek çok Avrupa menşeli oyunun bulunduğu sistem üzerinde bazı Japon ve Kore oyunları da mevcut. Tüm oyunların listesine buradan ulaşabilirsiniz. (Sayfa biraz geç açılıyor)

Açıkçası internet tarihinin önemli bir parçasının böyle bir arşivde buluşması beni mutlu etti. Buradan indirebileceğiniz Flashpoint'in içerisinde Miniclip'ten, Armor Games'e kadar pek çok büyük oyun sitesinin oyunları bulunabiliyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum