BioWare, Anthem'in Yaratıcılarını Dragon Age 4'e Kaydırdı

BioWare'in yeni odağı Dragon Age 4

Her ne kadar BioWare, Anthem'in en az 10 sene ömrü olacağını belirtmiş olsa da bu planlarda yavaş yavaş değişiklik yapılıyor gibi görünüyor. Yapılan güncellemelerle bile Anthem'in istediği çizgiye ulaştığını söylemek mümkün değil ve gün geçtikçe daha fazla sayıda oyuncu umudu keserek diğer oyunlara yöneliyor. Anthem'in canlı servisler başkanı Chad Robertson, oyun kadrosunda meydana gelen değişiklere rağmen "Kendimizi tamamen Anthem'e adadık ve oyunculara üzerinde çalışmakta olduğumuz içerikleri göstermek için sabırsızlanıyor" diyor ama bu konuda ne kadar başarılı olacaklarını zaman gösterecek.

Söz konusu "kadro değişikliği" öyle ufak tefek de değil aslında. Anthem'in ana geliştirme ekibinin en önemli isimlerinden üçü projeden ayrılarak Dragon Age 4'e odaklanmış durumdalar. Bu isimler Anthem'in baş yapımcıları Mark Darrah, Michael Gamble ve oyunun yönetmeni Jonathan Warner.

Gamble bu değişikliğin sebebini BioWare'in ana odağını Dragon Age 4'e çevirmesi olarak açıklıyor. Bir hayranının "Anthem'le ilgili soru ve eleştirileri kime yönelteceğiz" sorusuna ise artık bundan sorumlu isimlerin Baş Yapımcı Ben Irving ve Chad Robertson olduğunu söylemiş.

Aslında başlarda ben de Dragon Age 4 için oldukça heyecanlıydım ama tek kişilik hikaye odaklı Dragon Age 4 projesinin iptal edildiğini, sonrasındaysa 'games as service' mantığını benimseyen yeni bir oyun üzerinde çalışılmaya başlandığını öğrenince hevesim biraz kırıldı. Zaten oyunun Anthem'le aynı oyun motorunu kullanması da bekleniyor, o yüzden oyuna dair somut bir şeyler görmedikçe beklentileri de çok fazla yükseltmemekte fayda var.

YORUMLAR
Tam35tr
9 Mayıs 2019 22:10

Merakla bekliyorum. Dragon age inquisitiondan çok keyif almıştım.

osmanzi
9 Mayıs 2019 17:51

Çok mantıklı karar; çünkü Inquisition gibi bir rezaletten sonra orada bir ekibe ihtiyaçları olduğu belliydi.

Parolamı Unuttum