Bir Hacker Grubu, EA’den Çaldığı Dosyaları Sızdırmaya Başladı

FIFA 21 ve Frostbite kaynak kodlarının çalındığı iddia ediliyordu

Geçtiğimiz ay içinde bir grup hacker tarafından Electronic Arts’ın sunucularına sızıldığı ve FIFA 21 ile Frostbite oyun motorunun kaynak kodlarının çalındığı ileri sürülmüştü. Bu konuda güncel gelişmeler söz konusu.

Bahse konu grup, EA ile irtibat kurmaya ve kendilerinden bu kaynak kodların paylaşılmaması için para sızdırmaya çalışmış. EA cephesinden bir yanıt alamayınca da ellerindeki dosyaların bir kısmını paylaşmaya karar vermişler. Bu sayede EA’i köşeye sıkıştırmaya ve kendilerine bir ödeme yapmaya ikna etmeye çalışıyorlar.

Vice tarafından paylaşılan bilgiye göre grubun yayınladığı 1,3 GB boyutundaki dosya, EA tarafından kullanılan bazı araçlara ve Origin’e referanslar içeriyor. Grup, Motherboard ile bazı ekran görüntüleri de paylaşmış ve bu görüntüler The Sims ile alakalı ekran görüntüleriymiş.

Hacker grubu, EA kendilerine ulaşmaz ve ödeme yapmazsa çaldıkları 780 GB’lık veriyi sızdıracaklarını söylüyor. Ama geçmiş örnekler, işlerin bu şekilde yürümediğini gösteriyor. Zaten EA cephesinden yapılan açıklama da bu minvalde; “Hackerler tarafından yapılan paylaşımların farkındayız ve yayınlanan dosyaları inceliyoruz. Şu aşamada, oyuncuların kişisel bilgileriyle ilgili bir risk olmadığına inanıyoruz. Oyunlarımız ve oyuncularımız için bir risk oluşturduğuna dair endişelenmemizi gerektirecek bir emare yok. Güvenlik birimleriyle iş birliği içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz” deniliyor.

Grup blöf mü yapıyor, yoksa tüm verileri sızdıracak mı, göreceğiz.

 

YORUMLAR
Atlas Estrella
16 Temmuz 2021 19:38

La olum, onu bunu bırakın da Elden Ring'i sızdırın la!

Parolamı Unuttum