Birds of Prey'e Yakından Bakış, Kim Kimdir?

Harley Quinn ve 40 Vigilantiler

Birds of Prey filmi 7 Şubat 2020'de vizyona giriyor. Filmin 20 saniyelik bir teaser videosu da yayınlandı. Hatta filmle ilgili ilk kaos söylentileri de dolaşmaya başladı. Son gelen haberlere göre Warner Bros. filmi +18 yapmayabilirmiş. Video da bazı karakterleri görme şansına eriştik. Fakat ilk bakışta tanımak zor oldu. Bakalım 20 saniyede hangi karakterleri görebilmişiz?

Harley Quinn

birdsofharley

Margot Robbie'nin canlandıracağı Harley Quinn karakteri şüphesiz filmin hem en büyük yıldızı hem de ana karakteri. Zaten filmin adı bile ona özel olarak hazırlanmış. Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) ismiyle çıkacak filmde Harley Quinn'i Suicide Squad'daki halinden biraz uzaklaşmış şekilde görüyoruz. Daha çok Japon kültüründen etkilenmiş bir kostümle karşımızda olan Harley, muhtemelen sadece kahramancılık oynamakla yetinmeyecek. Biraz "yaramazlık" yapmayan bir Harley Quinn 'i düşünmek bile istemiyorum.

Huntress

birdsofhuntress

Mary Elizabeth Winstead'nin canlandıracağı Huntress karakteri, Gotham'ın çok sayıdaki koruyucularından birisi. Çok güçlü bir suç liderinin kızı olarak dünyaya gelen Helena Bertinelli, tipik bir çocukluk travmasıyla geç yanşta ailesinin katledilişine şahit olur. Bu da onu eline arbaletini alıp sokaklarda suça karşı mücadele etmeye iter. Onu Batman'den ayıran en önemli fark ise kullandığı metodlar. Helena'nın suçla savaşırken izlediği yol, Batman'e göre oldukça kanlı. Muhtemelen filmi +18 izleme şansına erişirsek, Huntress'in bu kanlı metodlarından bazılarını da görebiliriz.

Black Canary

birdsofcanary

Jurnee Smollett-Bell tarafından canlandırılacak olan Black Canary, aslında bu ismi taşlıyan ikinci kadın. İlk Black Canary, Dinah Drake. Kendisi filmde gördüğümüz Black Canary olan Laurel Lance'in annesi. Dünyanın en iyi dövüşçüleri tarafından eğitim aldıktan sonra korkusuz bir savaşçı haline dönüşen Laurel, ayrıca sonik çığlıklarıyla da oldukça güçlü bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Tek başına veya ekiple olsun fark etmez, her durumda başının çaresine bakmayı iyi bilen Black Canary, filmdekinin aksine beyaz tenli bir karakterdi. Fakat Warner Bros'un karakterin adını yanlış anlamasından dolayı olsa gerek Jurnee Smollet-Bell rol için seçilmiş. Bakalım yeni görünüşüyle ve olağan dışı tarzıyla Black Canary Birds of Prey ekibine ve filme neler katacak?

Cassandra Cain

birdsofcassandra

Ella Jay Basco'nun canlandıracağı Cassandra Cain, çok ölümcül bir ilişkinin çocuğu. Dünyaca ünlü suikastçi David Cain ve efsanevi yakın dövüş ustası Lady Shiva'nın kızı olarak dünyaya gelen Cassandra, vaat ettiği potansiyel itibariyle oldukça tehlikeli bir suçlu olabilirdi. Neyse ki, kendisi bu yolu tercih etmedi. Çizgi romanlarda hem Batgirl hem de Orphan olarak karşımıza çıkan Cassandra Cain, zaman içerisinde oldukça ciddi düşmanlar da edindi. Filmde Black Mask tarafından avlanırken göreceğimiz Cassandra, senaryonun kilit rol oynayan karakteri olabilir.

Renee Montoya

birdsofmontoya

Rosie Perez'in canlandıracağı Renee Montoya karakteri bu sahnede gördüğümüz karakter mi tam emin değiliz. Fakat çizgi romanlarda da içmesiyle meşhur olan bir karakter olan Renee'yi fragmanda da elinde bir içki şişesiyle görmek gerekli ipucunu vermiş olabilir. Gotham'ın nadir dürüst polislerinden birisi olan Renee Montoya, bu süreç zarfında Harvey Bullock ile de birlikte çalışmıştı. Adalete susamış yapısı onu fazla yoruyor olsa gerek ki, Renee'yi sık sık şişenin dibini görürken görüyoruz.

Black Mask

birdsofblackmask

Star Wars'un Obi-Wan Kenobi'si Ewan McGregor tarafından hayata geçirilecek olan Black Mask karakteri, çizgi romanlarda oldukça sadist bir kişiliğe sahip. Gotham'ın suç liderlerinden birisi olan Roman Sionis, uyguladığı vahşi yöntemlerle kendine bir ün sağlamış durumda. Ayrıca taktığı maske, bizzat babasının tabutundan oyulmuş. Filmde bu vahşetin ve sadizmin ne kadarını göreceğiz bilemiyorum ama hem Ewan McGregor'u filmde görmek, hem de Black Mask'i izlemek için sabırsızlanıyorum.

Mr. Zsasz

birdsofzsasz

Filmin bir diğer kötüsü Chris Messina tarafından canlandırılan Victor Zsasz olacak. Amansız bir seri katil olan Zsasz'ın en büyük özelliği ise öldürdüğü her insan için vücuduna iz bırakması. Muhtemelen filmde Black Mask ile birlikte göreceğimiz Victor'un çizgi romanlardaki en büyük düşmanı Batman. Filmde Batman'in olmayacağını göz önünde bulundurursak, Birds of Prey ekibini zor anların beklediğini düşünebiliriz.

Şu ana kadar filmle ilgili öğrendiğimiz, karşımıza çıkan karakterler bunlar. Muhtemelen daha fazlası çıkmayacaktır, zira kadro yeterince geniş gözüküyor. Yine de stüdyodan birkaç sürpriz bekliyor ve Harley Quinn önderliğindeki Birds of Prey ekibinin nelerle karşılaşacağını merak ediyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum