Birds Of Prey Filmi +18 Olmayabilir!

Muhafazakar Harley ve desturlu ekibi!

Birds of Prey filminden dün ilk kez bir teaser yayınlandı. Gerçi filmin tam adını yazmak lazım, "Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)"  filminin çıkış tarihi de belli 7 Şubat 2020. Fakat filmle ilgili belli olmayan çok kritik bir şey var. Filmin hangi yaş sınırı ile çıkacağı.

Warner Bros. henüz filmi hangi yaş sınırı ile çıkaracağın karar vermiş değil, +13 veya +18 olası iki ihtimal. Fakat hepimiz biliyoruz ki bu sınır sadece yaştan ibaret değil, bütün filmin değişmesi anlamına geliyor. Bütün şiddet sahnelerinin, espirilerin, diyalogların değişmesi demek. Filmin R Rated yani +18 olması atmosferini biraz daha karanlık yapabilir, böylece daha fazla yetişkin içeriği görebiliriz. Bu da hepimizin istediği bir şey diye düşünüyorum.

+13 olması halinde ise Harley Quinn'in ve ekibinin bel altı şakalarına elveda demek zorundayız. Daha yumuşatılmış bir filmle karşı karşıya kalabiliriz. Warner Bros.'un vermek zorunda olduğu bu karar bütün filmin kaderini etkileyecek. Benim şahsi görüşüm böyle bir kadro varken, böyle bir ekip bir araya gelmişken filmin kesinlikle +18 olması gerektiği yönünde. Fakat R Rated filmler, +13 filmlere göre daha az gişe yakalıyorlar. Hele söz konusu bir çizgi roman uyarlamasıysa hedef kitlenin yaşı daha küçük oluyor haliyle. Warner Bros.'u bu konuda zor günler bekliyor, iki durumda da bir grup hayranlarını tatmin edemeyecekler.

Daha önce Margot Robbie yaptığı açıklamalarda filmin R Rated çekildiğini belirtmişti. Umarız Margot haklı çıkar da, en azından eğlenceli bir film izleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum