Blizzard'ın Yeni Diablo Projeleri Neler Olabilir?

Bir sürü, bir sürü Diablocuk

Dünün en heyecan verici haberi resmi ağızdan Blizzard'ın birden fazla sayıda yeni Diablo projesi üzerinde çalıştığını duymamız oldu. Aslında Blizzard'ın uzun zamandır Diablo evreniyle ilgili yeni bir şeyler planladığını biliyorduk; iş ilanları olsun, minik ipuçları olsun bunun sinyallerini veriyorlardı zaten. Ancak Topluluk Yöneticisi Brandy Camel'ın mevcut Diablo 3 sezonuyla ilgili konuşmasının arasına sıkıştırdığı "birden çok Diablo projemiz var ve bazılarını yakında öğreneceksiniz" demesi hepimizi çok heyecanlandırdı.

Elbette hepimizin bu projelerin ne olabileceğine dair iyi ya da kötü fikirlerimiz var, o halde birlikte minik bir beyin fırtınası yapmaya ne dersiniz? Bu projelere dair aklıma gelen en kuvvetli adayları listelemeye çalıştım ama benim aklıma gelmeyen orijinal bir Diablo fikriniz varsa onu da duymak isterim. Sizce yakın gelecekte ne tür Diablo'larla karşılacağız, sizin de düşüncelerinizi öğrenelim.

1) Diablo Mobile

Olmaz olmaz demeyin, şansınızı deneyin... Mobil oyunların firmalar için ne büyük bir para kaynağı olduğunu söylemeye gerek bile yok. Epic Games, Fortnite'ın mobil sürümünden günde milyon dolar kazanıyor, yine Pokemon Go'nun günde 2 milyon dolar getirisi olduğunu biliyoruz. Hal böyle olunca da Blizzard'ın da aktif biçimde mobile yatırım yapması bana çok da uzak bir ihtimal gibi gelmiyor. Hearthstone'da bunun örneğini zaten görüyoruz ama Diablo da mobil bir versiyonla karşımıza çıkarsa pek şaşırmayacağımı söylemeliyim. Çünkü Diablo, diğer Blizzard oyunlarının aksine Blizzard için sürekli bir gelir kaynağı sağlamıyor şu anda. Bunu değiştirmek isteyebilirler. Kim bilir belki de Diablo Go ile çıkarlar karşımıza, kırda bayırda dolaşıp Diablocuklar, Baalcikler, Azmodancıklar yakalarız. Tamam, abarttığımı kabul ediyorum.

2) Switch için Diablo 3

Bu en olası projelerden biri, çünkü zaten daha önce "Diablo 3 Switch'e geliyor olabilir" haberleri yapmıştık. Elbette bu haberleri hiç yoktan uydurmadık, Blizzard önce bariz biçimde Switch'e atıf içeren mesajlar yayınladı, sonrasında 'yanlış anladınız, öyle bir şey demek istemedik' diye çevirdiler falan ama firmaya yakın kaynaklar bunun gerçekleşeceği konusunda ısrarcılar. Diablo 3 er ya da geç Switch için çıkacak bence, bunun kaçarı yok (tık alma uğruna duyuruldu diyen haberlere inanmayın, henüz resmi bir açıklama yok ortada). Nintendo Switch bu tür oyunlar için son derece kullanışlı bir platform ve oyunun varolan kitlesini de daha da genişletebilecek bir adım olacak bu. Ama tabii bunun yalnızca Nintendo Switch sahiplerini heyecanlandıracak bir proje olduğunu da söylemeliyim.

3) Diablo 2 Remastered

İşte bu ses getirir. Diablo 2 bence serinin en sevilen oyunu ('bence' kelimesine dikkatinizi çekerim, sonra vay efendim sen Diablo 1'i nasıl görmezden gelirsin falan demeyin). Diablo 3 çıktıktan sonra bile Diablo 2 oynamaya devam eden hatırısayılır bir oyuncu kitlesi var, çünkü nedendir bilinmez o oyunun verdiği his bambaşkaydı. Blizzard aslında Remastered mantığına sıcak baktığını StarCraft ile gösterdi ve bence bunu bir nevi ortam yoklaması olarak kullandılar. Önümüzdeki dönemde yalnızca Diablo değil, Warcraft Remastered ile ilgili de bir şeyler duyacağımızı düşünüyorum. Diablo 1'i - tam olarak yerini tutmayacak olsa da - etkinlik adı altında Diablo 3 içerisinde sundukları için Remastered konusunda ibrenin Diablo 2'den yana olacağını tahmin ediyorum. Hele bir de eski savelerimizi kullanma imkanı olursa var ya... Canım Necrocuğumla yine saatlerimi gömerim, hiç acımam.

4) Diablo 4

Bu da eninde sonunda göreceğimiz bir oyun aslında, yani "Diablo 4 çıkar mı" diye bir bahis açılsa tüm malvarlığımızı yatırabiliriz (bir de çıkmıyormuş, eyvah eyvah). Brandy Camel'ın "bu sene içinde Diablo ile ilgili yeni şeyler göreceksiniz" dediği projenin bu olduğunu pek sanmıyorum, çünkü Diablo 4 duyurulduğu anda diğer olası projelere ilgi çekmek son derece zorlaşır. O yüzden öncelikle farklı bir şeyler göreceğimizi, ardından kapanışın Diablo 4 ile olacağını sanıyorum ben. Blizzard Diablo 3'ün ilk çıktığı zamanki hatalarından ders çıkardıysa (ki oyunun son hali doğru yolda olduklarını gösteriyor) ve şu anki en büyük rakibi Path of Exile'ın doğru yaptığı şeylerden de örnek alırsa inanılmaz bir oyunla karşılaşabiliriz. İşte o zaman cidden olay olur. Diablo 2 ile Diablo 3 arasında 12 yıl geçmişti, umarım Diablo 4 için 6 yıl daha beklemeyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum