Bungie, Microsoft Tarafından Satın Alınacağı İddialarını Kibarca Yalanladı

Bağımsızlığa devam

Geçtiğimiz gün GamesBeat podcastinde ekibin iki üyesinin Microsoft ile Bungie arasında satın alma görüşmelerini duyduğunu söylemesinin ardından, Eurogamer da farklı kaynaklardan benzer şeyler duyduğunu ve Microsoft'un ısrarına rağmen satın alma çabalarının gerçekleşmeme sebebinin Bungie'nin istediği yüksek miktarlar olduğunu söylemişti.

Nibel da bunu Twitter'da gündeme getirip "Microsoft, Bungie'yi bir kaç kez satın almaya çalışmış ama her seferinde Bungie'nin yüksek fiyatı yüzünden görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmış" şeklinde paylaşınca ilk tepki Bungie CEO'su Pete Parsons'tan geldi. Parsons gayet net biçimde "bu doğru değil" diye cevap vermiş olsa da doğru olmayan kısmın Microsoft'un satın alma girişimleri mi, yoksa Bungie'nin çok para istemesi mi olduğu belli değildi

Bunun ardından Bungie daha net bir açıklama yayınladı ve iddiaları kibarca yalanlamış oldu: "Ortalıkta yayılan tüm bilgiler ve spekülasyonlar doğru değildir. Microsoft'ta Destiny oynayan bir çok arkadaşımızla harika ilişkilerimiz olduğu için çok şanslıyız ve Halo'nun kalplerimizde daima özel bir yeri olacak" deniyor açıklamada.

Microsoft, 2000 yılında Bungie'yi satın almıştı ve geliştirdiği Halo da Xbox'a özel bir oyun olmuştu. Stüdyo 2007 yılında bağımsızlığına kavuştu ama 2010 yılında bu sefer de Activision'la Destiny için on senelik bir yayıncılık anlaşması imzaladılar. Bu anlaşma inişli çıkışlı dönemlerin ardından 2019 başlarında Bungie'nin tekrar bağımsızlık ilanıyla son buldu.

Destiny 2'nin Game Pass bünyesinde oyunculara sunulacağının açıklanmasının ardındansa Microsoft ve Bungie'nin tekrar yakınlaşmaya başlandığı konuşulur oldu. Ama Bungie tarafından gelen açıklamalara bakılırsa stüdyo bağımsızlığını koruma niyetinde, en azından şimdilik.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum