Candy Crush Soda Saga'nın Geliri 2 Milyar Doları Aştı

Akıl almaz paralar

Candy Crush oynamamış olan yoktur herhalde, mobil oyunlara karşı soğuk olsanız bile muhtemelen meraktan kurmuş ve bakmışsınızdır. King'in bu match-three temalı oyununu büyük bir fenomen olduğunu söylemek mümkün. 2014 yılında yayınlandığı günden beri 400 milyonun üzerinde indirilen bir oyun oldu Candy Crush Soda Saga.

İşte bu oyun, beş yıllık süre boyunca 2 milyar doların üzerinde gelir etmiş. Geçtiğimiz sene GTA V'in 6 milyar dolar gelirle eğlence dünyasının en karlı ismi olduğu açıklanmıştı hatırlarsanız. Belki onunla karşılaştırdığınızda 2 milyar dolar (ki başlı başına inanılmaz büyük bir rakam bu) pek de önemli gibi gelmeyebilir ama bunun oynaması ücretsiz bir oyun olduğunu unutmamak lazım.

Candy Crush Soda Saga, gelirinin yaklaşık 1.1 milyar dolarını Amerika'dan elde ederken, ikinci sırada 135 milyonla Büyük Britanya var. Aradaki uçurumu görüyorsunuz değil mi? Amerikalılar hem oyuna çok para harcıyor, hem de 68 milyon indirmeyle bu bakımdan da liderliği kimseye bırakmıyorlar.

Bu arada Candy Crush Soda Saga'nın Candy Crush serisindeki oyunlardan sadece bir tanesi olduğunu da vurgulamak lazım. King'in dört ana Candy Crush oyunu, stüdyonun gelirinin %85'ini sağlıyor.

Oyunun oldukça eğlenceli olduğunu da kabul etmek lazım tabii :) Benim de bilmemkaç bininci bölüme kadar oynamışlığım var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum