Capcom, Geçtiğimiz Mali Yılı Da Gelir Rekoruyla Kapattı

Bu yıl Capcom’un yılı mı oldu yani?

Capcom, 31 Mart itibariyle sona eren mali yıla ilişkin sonuçları paylaştı. Bir önceki yılın performansının üstüne koyarak devam ettikleri görülüyor paylaşılan verilere bakıldığında.

Monster Hunter World satışlarında çok ciddi bir artış görülmemiş olsa da 12 milyon adetlik satış rakamıyla Capcom’un en çok satan oyunu ünvanını elinde bulunduruyor. Resident Evil 2 Remake, 4 milyonu geçen satış rakamıyla bu yıl Capcom’un yüzünü güldüren ilk oyun olmayı başardı. Bu başarı, kendilerinin beklentilerini de aşan bir başarı olmuş. Bu yıl Capcom’da yüzleri güldüren 2. oyun ise Devil May Cry 5 oldu -ki onun da 2 milyon satış rakamını geçtiği görülüyor. Buna karşın mobil oyun satışlarında bir yavaşlama, durağanlık olduğuna işaret ediyor Capcom.

Raporda MegaMan 11 ve Street Fighter 30th Anniversary Collection gibi diğer oyunların da iyi bir performans gösterdiği belirtilirken, önceki oyunlardan Resident Evil 7’nin satışlarında da bir artış gözlendiğine işaret edilmiş.

Firmanın net satışları bir önceki döneme göre %5,8’lik bir artış göstererek 100.031 milyon yene (5.6 milyar dolar civarına tekabül ediyor) artmış.  Capcom, firmanın işletme gelirinde de bir önceki yıla göre %13,1’lik bir artış sağlamış.

Rapora göre, Capcom’un Batı pazarına yönelik yeni planları var ve bu sayede küresel ölçekte büyümeyi hedefliyorlar.

Yukarıda zikrettiğimiz oyunları düşününce bundan şikayetçi olacak bir oyuncu yoktur herhalde :) O zaman ne diyelim, kısmetse Resident Evil 3 Remake’te görüşmek üzere...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum