Chris Roberts, Star Citizen'ın Bitmesi Onlarca Yıl Sürmeyecek Diyor

9 yılda anlaşalım

Star Citizen ismini ilk olarak 2012 yılında, yani bundan tam 8 yıl önce duyduk. 2010 yılında konsept olarak temelleri atılan, 2011'de ise geliştirilmeye başlanan oyun 2012 yılında oyunculara tanıtıldı ve başarılı bir Kickstarter süreci geçirerek 2 milyon doların üzerinde fonlama aldı.

Ancak oyunun geliştiricisi Cloud Imperium Games, Kickstarterla durmadı ve oyun içi içerikler, gemi satışları vs derken fonlamasını sürdürdü ve 2020 Haziran ayı itibariyle toplanan para 300 milyon doları aştı ve oyun bugüne kadar en çok para toplayan oyun projesi olarak listelerin zirvesine kuruldu. Toplanan yüzlerce milyon dolar paraya rağmen 2014 yılında çıkması hedeflenen oyun hala ortada yok.

Cloud Imperium Games'in kurucusu ve Star Citizen'ın fikir babası Chris Roberts, Star Citizen forumlarındaki bir başlığa yazdığı uzunc mesajda oyunun gecikmesiyle ilgili eleştirileri de yanıtladı.

Roberts oyuncuların genel olarak büyük resmi göremediklerini, kafasındaki DVO vizyonundan şimdiye kadar taviz vermediğini söylüyor. "Cevabınızdan harcadığımız zamanın ve önceliklerimizin pek hoşunuza gitmediğini, yanlış şeylere odaklandığımızı düşündüğünüzü anlayabiliyorum. Bakış açınızı anlıyorum, ama olaya Star Citizen'ı diğer herşeyin üzerine çıkaracak oynanışı sunmak için yapılması gerekenleri tam olarak bilmeden, dışarıdan bakıyorsunuz. Bu benim tüm hayatım boyunca hayalini kurduğum oyun. Şu anda bu hayali gerçekleştirebilecek konumdayım ve tahmin ettiğimden daha uzun sürdüğü için de potansiyelinden taviz vermeye hiç niyetim yok." demiş Roberts.

Roberts, boş hayal satmadıklarını, her ne kadar tam olarak ne zaman çıkacağını garanti edemese de Star Citizen'ın çıkışına doğru emin adımlarla yürüdüklerini ve yol haritalarının da sağlam olduğunu söylüyor. "Sizi temin ediyorum ki tarif ettiğim oynanış bir hayal değil, bu oynanışı size sunmamız 10 veya 20 yıl sürmeyecek. Ne zaman olacağını söyleyemiyorum ama yeni Yol Haritası sayfamızı tamamladığımızda size tarif ettiğim şeylerde ilerleme kaydeden ekiplerimizin çalışmalarını gerçek zamanlı olarak takip edebileceksiniz."

Star Citizen için bizi bir 10 - 20 yıl daha bekletmeyeceği için Roberts'a buradan teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

 

YORUMLAR
cavegamer3530
16 Eylül 2020 11:50

Bu oyun patates çıkacak ben şimdiden söyleyeyim 

allalla
14 Eylül 2020 17:09

Jet Fadıl'ın açıklaması sandım bir an o tırnak içerisindekini.

Neyse, vatana millete hayırlı olsun!

Parolamı Unuttum