Çin, 18 Yaş Altı Çocukların 90 Dakikadan Fazla Oyun Oynamasını Yasaklıyor

İlginç düzenlemeler kapıda

Daha önce de ilginç kararlar ile karşımıza çıkan Çin hükümeti, bu kez de "bağımlılık karşıtı yaptırımlar" çerçevesinde oyunlara zaman sınırlaması getirmeye hazırlanıyor. Bazı bölgelerde uzun süredir test edilen bu sistem sayesinde Çin; sadece oyuncuların gerçek isimlerini öğrenmek ile kalmayacak, 18 yaş altı kişilerin oyun başında geçirdikleri süreyi de kontrol altında tutacak.

18 yaş altındaki çocuklar hafta içi sadece 90 dakika oyun oynayabilecek. Hafta sonları ve tatil günlerinde ise bu sınırlama 3 saate çıkıyor. Yeni kural ile birlikte çocuklar 08:00 - 22:00 saatlerinin dışında da oyun oynayamayacak. Niko Partners'ın paylaştığı detaylara göre bu denetleme bir süredir farklı bölgelerde deneniyormuş. Hatta Çinli dev Tencent'in bu yeni düzenlemelere hazır olduğu bile söyleniyor.


Çocuklar yeni yasalar ile birlikte harcama limiti tanımıyla da tanışacak. 8 yaşın altında kalan çocukların para harcama seçeneği bulunmazken 8-16 yaş grubu oyunlara ayda 29 dolar harcayabilecek. 16-18 yaş arasında kalanlar ise oyunlara ayda 47 dolar ayırabilecek.

Peki Çin bu düzeni nasıl sağlayacak? Oyunlar artık vatandaşların kimlik numaraları ile çalışacağı için hükümet oyun oynayan herkesin ismini ve kimlik bilgilerini öğrenebilecek. Yani Çinli vatandaşlar, yanlış bir uygulama açmaları halinde pek çok suçlama ile karşı karşıya kalabilecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum