Commandos Serisine Yeni Bir Oyun Ekleniyor

Almanya, Commandos: Origins için 1,5 Milyon Euro destek vermiş

Commandos, vaktinde hafızalarımıza kazınmış bir oyun serisi oldu. Sonra seriyi rotasından çıkaran bir oyun geldi. Yetmedi yeniden yapımı da ‘yapılmasaydı olurdu’ dedirtecek cinsten bir oyun oldu. Böyle olunca da boşluğu Shadow Tactics ve Desperados III gibi oyunlarla doldurduk.

Ama Kalypso, Commandos markasından kolay vazgeçecek, seriyi rafa kaldıracak gibi görünmüyor; yeni oyuna dair ilk sızıntılar gelmeye başladı bile.

Bu seferki sızıntının kaynağı Almanya Ulaştırma, İmar ve Kentsel Dönüşüm Bakanlığı. Bakanlık, Kalypso bünyesinde yer alan Claymore Game Studios’a Commandos: Origins adlı bir proje için 1,5 milyon euroluk bir fon sağlamış. İlgili sayfada oyuna dair özet bir bilgiye de yer veriliyor. Buna göre; Origins, 2. Dünya Savaşı’nın ilk yarısında geçen ve yeni kurulmuş bir komando birliğinin hikayesini anlatan bir taktik-strateji oyunu. Oyunda farklı yeteneklere sahip karakterleri yöneteceğimiz, izometrik kamera açısına sahip olacağı, tarihi mekanlar ve görevlere yer verileceği gibi noktalar da belirtilmiş bu metinde. Bir başka ifadeyle klasik tarzda bir Commandos oyunu söz konusu. Projenin takvimi de 01.02.2021-30.11.2022 olarak gözüküyor.

Umuyorum bu sefer orijinal oyunların havasını yaşatan, bizi yeniden o eski güzel günlere götüren bir tecrübe sunmayı başarırlar. Oyuna dair yeni detaylar için, resmi duyuruyu bekliyoruz artık, takipteyiz.

 

YORUMLAR
Srinelli
8 Nisan 2021 11:05

boyle bagimsiz olmayan ama ozellikle politik olmaktan vazgecemeyecek mevkilerin finansmani sagladigi  yapimlari gormek uzuyor. 

Mert
7 Nisan 2021 20:29

Keşke Mimimi Commandos'un haklarına sahip olsaydı

Parolamı Unuttum