Cyberpunk 2077'de Keanu Reeves'in Canlandırdığı Johnny Silverhand Kimdir?

Cyberpunk'ın en önemli karakterlerinden birini tanıyalım

[ Cyberpunk 2077'ye kavuşacağımız bugün, kaçırmış olanlar için Johnny Silverhand'i tanıttığımız yazıyı tekrar hatırlatalım dedik ]

Keanu Reeves'i Microsoft'un E3 konferansında gösterilen Cyberpunk 2077 fragmanın sonunda görmek hepimiz için büyük sürpriz oldu, ama hemen ardından sahneye çıkması ve müthiş bir sunumun ardından oyunun çıkış tarihini açıklaması daha bile büyük bir sürprizdi. Tek kelimeyle harikaydı o anlar.

Sunumun ardından CD Projekt RED'in yayınladığı bültende Keanu Reeves'in karakterine dair de ekstradan açıklamalar vardı. Oyunda Keanu Reeves, Johnny Silverhand'e hem sesini, hem görüntüsünü vermiş durumda. O zaman gelin Johnny Silverhand'i tanıyalım.

Silverhand, Cyberpunk masaüstü oyununu en önemli karakterlerinden biri. Kendisi Night City'nin efsanevi rock yıldızlarından biri, Samurai grubunun solisti ve bir Rockerboy. Rockerboy dediklerimiz otoriteye karşı savaşmak için müziği kullanan asi müzisyenlere verilen isim, kendilerini bu bakımdan 80'li yılların punkçılarına benzetebiliriz.

Samurai da son derece ünlü bir grup. Cyberpunk 2077 fragmanında çalan şarkı da grubun Universal Media Label etiketi altında çıkardığı A Cool Metal Fire albümünün en önemli şarkılarından biri olan Chippin' In. Bu şarkının sözleri Cyberpunk 2020 - The Second Edition'ın kapağında yer alıyor.

"Wake the f**k up Samurai, we have a city to burn."

Johnny Silverhand, dünyanın en büyük mega şirketlerinden biri olan Arasaka'dan nefret eden bir isim, kolunu kaybetmesinin ve sevdiklerinin ölümünün sebebi olarak Arasaka'yı suçluyor. Biraz da bu yüzden Morgan Blackhand'le birlikte Dördüncü Şirketler Savaşı'nın sonunda Night City'deki Arasaka genel merkezine yapılan saldırıya katılıyor ve burada (iddialara göre) vücudu tamamen sibernetik kaplı Adam Smasher tarafından öldürülüyor. Saldırı ekibi Johnny'nin cesedine ulaşamıyor ve genel merkez havaya uçunca da cesedinin de yok olduğu varsayılıyor.

Oyunda Keanu Reeves'in bu rolde olacağını öğrendiğimizde ilk başta aklımızda soru işaretleri oluşmuştu. Öyle ya, Cyberpunk 2020 oyununa göre Silverhand 2024 yılında, yani Cyberpunk 2077'den 53 yıl önce ölmüştü. Hatta geçen sene yayınlanan Cyberpunk 2077 oynanış demosunda bir radyo istasyonunda "Silverhand'in son yolculuğunun" üzerinden bir yıl geçtiğinin söylendiğini duyuyorduk. Yani 53 yıl olmasa da en azından 1 yıldır ölü olduğunu varsayabiliriz kendisinin. E3 2018 fragmanı sırasında da duvarlarda "Johnny Nerede?" grafitilerini görmüştük hatırlarsanız. Hal böyle olunca da Reeves'in oyunda ne kadar büyük bir rol alacağını tam olarak kestirememiştik, acaba kendisini gördüğümüz sahneler flashback mi olacaktı, yoksa aslında gördüğümüz şey hologramı mıydı?

CD Projekt Red, sunum sonrası kapalı kapılar ardında gösterdiği demo sırasında karaktere dair yeni açıklamalarda da bulundu. Johnny Silverhand, kafamızın içindeki bir dijital hayaletmiş ve oyun boyunca da yanımızda yer alacakmış. Yani kendisi yardımcı ana karakter diyebiliriz ve oyunun büyük kısmında kendisiyle birlikte olacağız. Geçen sene gösterilen karakter yaratım ekranında Johnny Silverhand'in ana karakterimizin çocukluk kahramanlarından olduğunu görüyorduk zaten. Silverhand'in dijital hayaletinin gizemini çözmek de muhtemelen ana hikayenin önemli bir parçası olacak.

Bu da özellikle Reeves sevenler için iyi haber anlamına geliyor ve diğer yandan da Cyberpunk 2077'nin Cyberpunk evreninin hikayesine ne kadar sadık olduğunun da bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunu heyecanla beklememiz için çok fazla sebebimiz var resmen :)

YORUMLAR
Hedysseus
13 Haziran 2019 20:44

İlk oyunun isminin "Cyberpunk 2020" olması ve yeni oyunun da 2020'de çıkması çok güzel değil mi? :)

reccep
13 Haziran 2019 18:15

Oyunun quest yönetmeniyle yapılmış bir röportaj,çok güzel bilgiler var. //www.youtube.com/watch?v=DKOPkKmDi8I Çok büyük bir oyun geliyor,sokaktaki her arabayı çalmaktan,bulunduğunuz yere göre değişen polis güçlerine kadar neler neler.

sSnake
13 Haziran 2019 16:12

Oyun hele çıksın bi hikayesini deneyimleyip tadalım sonra satır arası detaylarını hep birlikte irdeleyip tartışalım. Daha oyun çıkmadan zorla hikayeden spoiler araklamaya çalışmak neden, neden?!

Kemal Karslı
sSnake
13 Haziran 2019 18:04

Altta yazdığına yanıtla seçeneği yok buraya yazıyorum. Yorumuna içerlemedim ne kadar manasız geldiğini dilimin döndüğünce anlattım. Haber başlığında bir tek benim yorumum üstünede senin iki kere ard arda neden diyip soru işareti koyman bende heralde bir cevap bekliyor karşımda ki diye düşündürttü. Ama madem yazdığın yorumları görmezden gelmek gerekiyor bir daha okuma zahmetine de girmem ;)

sSnake
Kemal Karslı
13 Haziran 2019 19:41

Medeni insanlar elbet orta yolu bulur.

Kemal Karslı
Kemal Karslı
13 Haziran 2019 18:59

Bende buraya yazıyorum. Yaptığın yorumlara yanıtla çıkmıyor malesef. Eğer bende unutur ya da görmezden gelemeyip yorum yaparsam bu sefer sen görmezden gel demiycem :) Bir orta yol buluruz heralde :)

sSnake
Kemal Karslı
13 Haziran 2019 18:44

İşte ben de bu işlerin ne kadar manasız olduğunu dilimin döndüğünce üç satırda belirttim. Orada kullanılan soru işareti cümlenin yapısı itibariyle ifadedir, doğrudan soru değil. Merak etme, sana soruyor olsaydım senin yorumunun altında sorardım zaten. Bu yüzden içerlemişsin dedim. Ama bütün yorumlarımı görmezden gelme, kaybına olur :) Sadece bu tür daha çıkmamış oyunlara ait hikaye teorilerinin haberleştirildiği gereksiz haber içeriklerindaki eleştirilerimi görmezden gelebilirsin.

sSnake
Kemal Karslı
13 Haziran 2019 18:38

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]


Kemal Karslı
sSnake
13 Haziran 2019 17:16

Öncelikle kurmaca da olsa herhangi bir spoiler fikrinden rahatsız olmanı tamamiyle anlayışla karşılıyorum kişisel fikrindir birşey diyemem. Ama akabinde aklıma şu soru takılıyor. '' Johnny Silverhand Kimdir'' başlıklı bir haberin altında haber içeriğinden ne bekliyordun ve insanların bu haber altında nasıl yorumlar atmasını bekliyordun. Yani İstanbul Büyükşehir belediyesi seçimlerini konuşmazdık galiba bir garip kaçardı sanırım :) Hani hem bahsettiğin içeriği sevmiyorsun hem de tüketiyorsun. Bana isteğine tezat bir davranış biçimi gibi geldi. Bunun çok basit bir cevabı var ''tüketme'' . Yani E3'te 50 dakikalık bir video paylaşılmış onun da içeriğinden haberim var ve sana şimdiden söylemeliyim eğer Cyberpunk 2077 ile ilgili heyecanım kaçmasın ve oyuna tamamen sıfır bir bilgi ve temiz kafayla dalayım diyorsan nacizane tavsiyem önümüzde ki 10 ay boyunca bu oyunla alakalı herhangi bir içeriği tüketmemen olur. Çünkü burada haber ne ile alakalı olursa olsun yapılış amacı haberi yazanlar bile zaman zaman altına not düşer üstüne konuşalım tartışalım hani üstüne farklı fikirlerimizi de koyup konuşmayacaksak habere neden gireyim. Şahsen strateji oyunlarını sevmem ve onunla ilgili haberleride tüketmem. Şimdi biri Total War haberi altında oyunla alakalı mekanik veya hikaye üstüne tartışsalar bende gelip ''oyunu beklesenize kardeşim aceleniz ne desem''. Sence nasıl dururdu, gereksiz milletin heyecanını düşürmekten başka neye yarardı. Hani sen bir fikir sunmuşsun oyunu çıkalım sonrasında tartışalım diye bende sana bir fikir sunam bence rahatsızlık duyabileceğin içerikleri tüketme. Neden soruna ise benim kişisel cevabım da 16 sene önce MGS 3 tanıtımı seyredip üstüne neden teoriler kurduysam ve yahut Lost,Westworld ya da Game of Thrones gibi dizilerin bir sonraki sezonunu bırak bir sonra ki bölümün de bile neler olabaileceğine dair online ortamalarda ya da arkadaş arasında neden muhabbetini yapıyorsam o yüzden. Çünkü seviyorum :)

sSnake
Kemal Karslı
13 Haziran 2019 17:58

Off ne yazmışsın be arkadaş. Ne içerlemişsin üç satır yazıyı. Senin için de çok zor gelmiş olacak ki görmezden gelemedin yazdıklarımı. Nasıl ki rahatsız olduğun bir yazıyı sen görmezden gelemeyip bu kadar döktürdüysen, bırak ta ben de rahatsız olduğum bir konuda ifademi dile getireyim. Benim böyle içerikleri beğenmiyor oluşum bu haberin varlığını buna benzer içerikleri benim hatırıma ortadan kaldırmayacağı gibi, senin de bu yorumun benim neye nasıl yorum yapacağımı ne şimdi ne de ileride etkileyecektir. Bildiğin gibi bu bir haber olarak akışa düşüyor, yani herkesin önüne servis ediliyor ana sayfada. Cyberpunk 2077 ile ilgili bir forumdaki hikaye teorileri üzerine dönen konu başlığı değil. Sen gene dilediğince teoriler üretmeye devam et, benim dememle hevesin kırılıyorsa yeterince sevememişsin demek. Daha çok sevmelisin ;)


Kemal Karslı
13 Haziran 2019 15:41

Aslında Alt Cunningham'dan da bahsetmek lazım. Kendisi Johnny'nin nişanlısı ve Lady Gaga'nın canlandıracağı söyleniyor. Lore'a göre Arasaki binasına yapılan saldırıda Alt bir şekilde Johnny'i kurtarıyor biraz Westworld kafası ile galiba kendisini bilinç altına taşıyacak bir implant ile yanına alıyor. Sanırım Cyberpunk 2077'nin henüz başların da bir şekilde yolumuz Alt Cunningham ile karşılacak ve belki de görev esnasın da ölmeden son anda bu implant'ı bize vererek bir nevi kendisi ve Johnny'nin üstlendiği misyonu bize devredecek. Tabi bunlar biraz benim kurmacam biraz da internette denk geldiğim ve okuduğum lore'lar üzerinden oluşturduğum fikirler.

Parolamı Unuttum