Cyberpunk 2077'yi Kimseyi Öldürmeden Bitirmek Mümkün Olacak

Tabii sağa sola bazuka fırlatmazsanız

Cyberpunk 2077'nin Night City dünyası son derece tehlikeli bir yer, herkes kendince hayatta kalmaya çalışıyor. Bunu yapmak ve kendimizi savunmak için elimizde çok sayıda silah ve yetenek bulunacak zaten. Ancak dileyen oyuncular Cyberpunk 2077'yi tamamen pasifist bir yaklaşımla da bitirebilecekmiş.

Aslında CD Projekt Red geçen sene bunun tam tersi bir açıklama yapmıştı, oyunu en azından birkaç kişiyi öldürmeden bitirmenin mümkün olmayacağı söylenmişti. Ancak geçen süre içerisinde işler değişmiş gibi duruyor çünkü CD Projekt Red yetkililerinden biri basına gösterilen demo sırasında oyuncuların artık Cyberpunk 2077'yi tek bir kişi bile öldürmeden bitirmelerinin mümkün olduğunu belirtmiş.

Daha önce bunun mümkün olmadığının söylendiğini düşünürsek pasifist yaklaşımı tercih edecek oyuncuların işlerinin bir hayli zor olacağını da tahmin edebiliriz.


> Cyberpunk 2077 Satış Listelerinde Zirveye Oturdu

Bundan birkaç ay önce de oyunun görev tasarımcılarından Philipp Weber, oyundaki tüm görevlerin üç ile beş farklı yolla tamamlanabileceğini söylemişti, bu da bize oyunun derinliği ve görev yapısının karmaşıklığına dair bilgi veriyor.

Oyunun baş görev tasarımcısı Pawel Sasko, E3 2019 sunumunda oyundaki tüm silahların ve tüm sibernetik geliştirmelerin ölümcül olmayan bir seçeneğinin bulunduğuna dikkat çekmiş. Bunun tek istisnası ölümcül olmanın dışında bir işe yaramayan silahlar. Yani birinin suratına bazukayla ateş edip de sersemlemesini bekleyemezsiniz zaten. Ama bunun dışında karşınıza çıkan düşmanları sersemletebilecek, nefessiz bırakarak bayıltabilecek, uyutabilecek ve farklı şekillerde pasifize edebileceksiniz. Hatta bu durum oyunun boss savaşlarında bile mümkün olacak, bir şekilde karşılaşmaları ölümcül olmadan geçme yolu bulabileceksiniz.

Ancak özellikle de oyunun E3 2019'daki demosunu görenler, silah ve yetenekleri kullanmanın son derece eğlenceli olduğunu söylüyorlar, yani ölümcül yolları tercih etmek daha cazip gelecek gibi duruyor. Yine de "pasifist" başarımı varsa oyunu o şekilde de bitirmek isterim ben :)

YORUMLAR
Livoxon
12 Haziran 2019 17:08

Zaten muhtemelen birden fazla bitirecektik iyi bir bahane oldu. :)

Mehmet
12 Haziran 2019 16:47

sen fragmanda bana uzayan keskin kollar göster,sonra kimseyi öldürme de. öyle bir dünya yok

Parolamı Unuttum