David Harbour, Yeni Hellboy'un Başarısızlığı İçin Del Toro Hayranlarını Suçladı

Sadece o yüzden değil gibi ama

Mike Mignola tarafından yaratılan çizgi roman serisi Hellboy şu ana kadar iki farklı yönetmen tarafından beyaz perdeye uyarlandı. Bunlardan ilki Guillermo del Toro tarafından 2004 yılında çekilen ve 2008 yılında devam edilen iki filmlik seriydi. Diğeri ise Neil Marshall tarafından çekilen ve geçtiğimiz sene izlediğimiz filmdi. Ancak iki uyarlama arasında çok büyük bir yorum farkı mevcut. 

Del Toro tarafından çekilen ve başrolünde Ron Perlman'ın yer aldığı filmler genel olarak beğenilirken, başrolde David Harbour'un yer aldığı film hem gişede hem de eleştirilerde dibi gördü. Sadece 50 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen 2019 model Hellboy buna rağmen dünya genelinde sadece 44 milyon dolarlık bir gişe geliri elde edebildi. Ayrıca an itibariyle filmin Metascore'u da 30 civarlarında. Filmin yıldızı David Harbour bu büyük skandalın temel unsuru olarak Guillermo del Toro'nun çektiği filmlerin hayranlarını gösterdi. 

"Bence bu film daha biz çekimlere başlamadan başarısız olmuştu. Çünkü bana göre insanlar bu filmi yapmamızı istemediler, mesela Guillermo del Toro ve Ron Perlman'ın yarattığı ikonik karaktere karşı büyük bir hayranlık vardı. Bizim yaptığımız şeyi onların yarattığını yeniden yapmak olarak düşündüler. İnternette büyük bir kargaşa çıktı ve insanlar 'Buna dokunmanızı istemiyoruz.' kampanyasını başlattı. Sonrasında biz filmi yaptık ve film bence eğlenceliydi evet biliyorum sorunları vardı ama eğlenceli bir filmdi. Sonrasında insanlar sadece bunun karşısında durmaya başladılar. Belki bu konuda haklılardı ama ben bu filmden farklı yollarla çok fazla ders çıkardım." diyen Harbour, hayran tepkilerinin en başından beri yollarına taş koyduğunu belirtmiş.

Tabii hayranların bir noktada haklılık payları var o da Hollywood'un özellikle son zamanlarda sürekli eski filmleri yeniden çekmeye çalışması. O yüzden insanlardaki bu bıkkınlık Hellboy filminde büyük bir patlak verdi. Eh işin arkasında Disney gibi devasa bir firma olmayınca da filmi bu eleştirilerden koruyup insanları sinemaya çekmek pek mümkün olmadı. O yüzden 2019 versiyon Hellboy büyük bir başarısızlık olarak sinema tarihindeki yerini almış oldu. 
 

YORUMLAR
Ghost AssassiN
26 Mart 2020 20:35

Yalnız böyle eski efsane filmlerin  Hollywood vb. mecralar tarafından zorla çekilmesini eleştiriyorsunuz ama bu tür efsane filmlerin tekrar yapılmasını isteyen milyonlarca insanın varlığını da unutmamak lazım.Mesela ben öyle deli gibi isteyen biri değildim ama gelse ne güzel olur diyordum tabi.Bir de iyi olmamasının en önemli sebebi ana senaryosunun yetersizliğiydi.Başrol o kadar sırıtmıyordu açıkçası.

creepylord
26 Mart 2020 14:45

Yahu site değişmeden önce disqus da da tartısmıstık bu mevzuyu. Ron Perlman'ın makyajsız hali zaten Hellboy :D Öyle oturmuş ki adama ötesi berisi olmuyor, olmadı işte.

Parolamı Unuttum