DayZ'nin Yaratıcısı, Çalışanlarına Sınırsız Tatil Hakkı Veriyormuş

TatilZ

DayZ'nin yaratıcısı olarak bilinen oyun tasarımcısı Dean Hall'un kurduğu Rocketwerkz stüdyosu, çalışanlarına sağladığı imkanlara gümdene geldi.

Stuff dergisine konuşan Hall'un yaptığı açıklamalara göre stüdyo çalışanları yıllık 80,000 YZD maaşa (Türk parasıyla aylık 25.000 lira) ek olarak sınırsız yıllık izin hakkına sahiplermiş. Hall bunu "30 kişiye 20 - 30 milyon dolarlık projeler üzerinde çalışma imkanı verdiğinize göre zaten onlara güveniyorsunuz demektir" diye açıklamış. "Eğer çalışanlarınıza büyük projeler ve büyük paralar emanet edebiliyorsanız, neden zaman yönetimini de en iyi biçimde yapacaklarına güvenmiyorsunuz? İşte biz bu anlayışla başladık" diyor Hall.

Böyle bir imkana sahip olan çalışanların yine kısıtlamaya sahip çalışanlara oranla daha az tatil kullandığını fark ettiklerindeyse, yılda en az 4 hafta tatil kullanma zorunluluğu getirmişler.

"23 Aralık'ta ofise geliyorsunuz, bir de bakıyorsunuz masasında oturan birileri var, onlara neden orada olduklarını, neden aileleriyle bir arada olmadığını soruyorsunuz, tatil hakkını çocukların okul tatiliyle birleştirmek için sakladıklarını söylüyorlar. Bu çok aptalca" diyen Hall, bu konuda cesur bir adım atmış.

Tabii mezun olur olmaz stüdyoda işe başlayanlar için bu sınırsız tatil hakkı yok, onların biraz pişmesi gerekiyormuş önce :) Buna göre en yeni çalışanlar geleneksel çalışma saatlerine sahip, ikinci seviyedekiler sınırsız hastalık iznine, üçüncü seviye ise sınırsız yıllık izne sahiplermiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum