DC'nin En Güçlü 5 Kadın Karakteri

Uzaylısı, Amazonu hepsi bizim bir değerimiz

Çizgi roman tarihi boyunca çok fazla muhteşem karakter hayatımızın ve popüler kültürün bir parçası haline geldi. Tabii bu süre zarfında herkesin kendine has bağ kurabildiği karakterler oldu, sevmedikleri oldu. Ancak bu durum onların değerini hiç azaltmadı. Bu sefer yolculuğumuz DC Evreni'ne çok uzun bir zamandır yüzlerce karakteriyle bir ikon haline gelen DC içinde muhteşem kadın karakterler de yer alıyor.  Bunlardan en güçlülerine yani en azından bize göre en güçlülerine şöyle bir bakalım dedik. Benzer bir listeyi daha önce Marvel karakterleri için de yapmıştık ona da buradan ulaşabilirsiniz. 

Çizgi roman sayfalarında okurken "şimdi bu işin altından ancak o kalkar" dediğimiz, beş eşsiz DC karakterine bir göz atalım;

5-) Starfire

Tamaran Prensesi, Koriand'r ya da dünyada bildiğimiz adıyla Kory Anders ailesi nedeniyle büyük güç ve büyük sorumluluk barındıran bir karakter. Kral Myand'r üç çocuğundan birisi olan Kory diğer iki kardeşinin aksine dünyada çok daha fazla vakit geçiren bir karakter. Teen Titans'ın da bir üyesi olarak Starfire adını alan Kory'i eşsiz kılan şey sadece aile mirası değil aynı zamanda kendine has güçleri. Aslında üç kardeş arasında en sıkıntılı çocukluğu geçiren Kory nadir bir hastalık sonucunda Tamaranlı güçlerini kaybediyordu. Bu süre zarfında esir düşüp işkence de gören Starfire'ın geri dönüşü ise muhteşem oluyordu. 

1980 yılında yayınlanan DC Comics Presents serisinin 26. sayısında ilk kez karşımıza çıkan Starfire'ın en büyük gücü ise enerjiyi absorbe edebilmesi. Bu gücün temelinde çocukken geçirdiği hastalığın da büyük etkisi olunca Starfire Güneş radyasyonu dahil çok sayıda enerji çeşidini emip, yeniden kullanabiliyor. Bu sayede Kryptonlulara karşı da büyük bir avantaj sahibi olan Kory, Superman'e en zor zamanları yaşatabilecek karakterlerden birisi. Neyse ki kendisi oldukça iyi bir uzaylı ve bu yola hiç bulaşmıyor. Teen Titans ile birlikte Nightwing ile de şahane bir dinamik yakalayan Kory, DC yazarları tarafından çoğu zaman gerçek potansiyelinin uzağında bir şekilde yazılsa da onu tam kapasite savaşırken görmek, dosta güven düşmana korku veriyor. 

4-) Miss Martian 

Tamaran'dan daha bildiğimiz bir gezegen olan Mars'a iniş yaptığımız bu günlerde bir yandan gözlerimiz Martian Manhunter ve Miss Martian'ı da arıyor. DC Evreni içerisinde Mars'ın oldukça farklı bir atmosferi var. Beyaz Marslılar ile Yeşil Marslılar olarak ikiye ayrılan gezegende beyazlar savaşçı kişilikleriyle ön plana çıkarlarken yeşiller daha felsefi ve barışçıl yollarla hayatlarına devam ediyorlar. Dünyada yaşayan bildiğimiz ilk Marslı olan J'onn J'onzz'un ardından bir Beyaz Marslı olan M'gann M'orzz da gezegenimize ayak basmştı. 

Mars İç Savaşı'ndan kaçarak dünyaya gelen Megan burada yeşil gözükse de orijin hikayesiyle birlikte geçmişini de öğrenmiştik. Tıpkı hemşerisi John gibi Megan'da şekil değiştirme, görünmezlik, maddelerin içerisinden geçebilme gibi oldukça eşsiz yeteneklere sahip. Zaten dünya üzerinde kamufle olmasında da bu güçlerinin büyük katkısı var. Teen Titans'ın da önemli bir parçası olan Miss Martian sadece gizlenerek değil telepati ve zihin kontrol yetenekleriyle birlikte oldukça güçlü bir karakter. Kendisini ateşten uzak tuttuğumuz her durumda bir şekilde günü kurtarabilecek olan Megan, DC Evreni içinde oldukça önemli bir yere sahip. 

3-) Maxima

DC Evreni içerisinde bir evlilik programı düzenlenmediğinden Maxima kendisine yakışan bir eş bulmak için gözünü farklı gezegenlere dikiyor. Oldukça güçlü bir savaşçı olan Maxima aynı zamanda Almerac'ın da kraliçesi konumunda. Superman'in genetik olarak eşi de diyebileceğimiz Maxima ile tanışmamız da yine Superman sayesinde. Warworld de Superman'i dövüşürken gören Maxima gönlünü ona kaptırır ve onu eşi yapmak için her yolu dener. Uzayda ret yemek kendini rahatsız edince şansını bu kez dünyada deneyen Maxima yine hayatının aşkına ve idealindeki eşe kavuşamaz. 

Bu süre zarfında Brainiac ile birlikte de çalışan Maxima daha sonra yaptığı hatanın farkına varıp dünyayı kurtaran ekibe katılır. Bunuların ardından Lois Lane ile Supes'un evlendiğini öğrenen Maxima acısını kalbine gömerek Superman'i tehdit eder ve gezegenden uzaklaşır. Superman'in sahip olduğu üstün yeteneklerin yanı sıra psişik güçlere de sahip olan Maxima'nın savaşçılık yetenekleri de gerçekten çok üst seviyede. Emri altında bir Almera İmparatorluğu olduğunu da düşününce Superman'in belki de hayatı boyunca aldığı en büyük tehdit Maxima'dan gelmiş olabilir. Neyse ki bir kraliçe ve lider olarak Maxima halkların çıkarını koruyacak kadar soğukkanlı bir lider. 

2-) Supergirl/Power Girl

Superman'in DC Evreni içerisindeki yeri tartışmaya kapalı bir şekilde zirvede yer alyor. Doğal olarak onun Kryptonlu arkadaşları da benzer güçlerle birlikte evrende önemli bir yere sahip. Supergirl ve Power Girl ismen ayrı karakterler gibi gözükse de aslnıda aynı karakterler. Bunu biraz açmak gerekirse Power Girl olarak bildiğimiz Kara Zor-L DC'nin bir başka evreni olan Earth-Two'nun Supergirl'ü diyebiliriz. Bildiğimiz Supergirl ise zaten Kara Danvers ya da Kara Kent adyla Prime Earth'de varlığını sürdürüyor. Tabii daha sonradan evrenlerin krize girmesi sonucu Power Girl de ana evrene dahil olunca ortada böyle bir karışıklık oluyor. 

Power Girl çizgi romanların Altın Çağında 50'ler ve 60'ların başında yer aldığı için Supergirl'e göre biraz daha güçlü diyebiliriz. Çünkü o dönemlerde karakterlere yeni güçler eklemek çok daha kolaydı. Örneğin Superman ilk başta uçamıyorken sadece yükseğe zıplayabiliyorken bir anda uçmaya başladı, dondurucu nefes ve ısı bakışı gibi güçlerin gelmesi de benzer süreçlerle meydana geldi. Supergirl ve Power Girl'ü bir tutarsak her ikisinin de Superman ile aynı güçlere sahip olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca iki Kara'nın da yakın dövüş konusunda eğitimleri var. Kryptonite ve büyüye karşı zayıflıkları da onlar tıpkı Superman gibi oldukça zor duruma düşürüyor. Superman kadar güçlü olmalarına rağmen bu listede bir numarayı alamadılar çünkü DC Evreni'nin çok daha ikonik ve güçlü bir tanrıçası var. 

1-) Wonder Woman

Listenin zirvesine geldiğimizde başka bir karakteri görmeyi kimse beklemiyordu sanrım. Zeus'un öz kızı, Themyscira Prensesi ve Amazon Kraliçesi Diana bu listenin zirvesinde yer almayı sonuna kadar hak ediyor. 1941 yılında All Star Comics'in 8. sayısında William Moulton Marston tarafından yaratılan Wonder Woman, çizgi roman tarihi boyunuca çok kez evrim geçirerek giderek güçlendi. Bu süreçte sadece şahane bir savaşçı olarak kalmayan Diana aynı zamanda bir ikon ve umutu sembolü olarak da kullanılmaya başladı. Belindeki Doğruluk Kementi, kafasındaki tacı ve kutsanmış bileklikleriyle birlikte tam anlamıyla bir kahramanın doğuşu çizgi roman tarihine altın harflerle kazındı. 

Zaten Zeus'un kızı olması ve Amazon yetenekleriyle birlikte doğuştan kutsanmış olan Diana aynı zamanda Superman benzeri uçuş, hız ve güç gibi yeteneklere de sahip. Wonder Woman aynı zamanda büyü konusunda da oldukça donanımlı bir karakter. Belki de onu Superman'den en çok ayıran tarafı olan siyasi kısmında ise kendini geliştirmesi ve tarih boyunca biriktirdiği genel kültürüyle kendisini DC Evreni içerisindeki siyasette de söz sahibi olarak gördük. Her ne kadar DC'nin zaman içerisinde karakterlerin güçlerine ayar çekmesi sonucunda büyü ve kozmik güçleri elinden alınsa da Diana halen DC Evreni'nin en büyük koruyucularından birisi ve kesinlikle çizgi roman tarihinin en ikonik kadın karakterleri arasında en üst sıralarda yer alıyor. 

Bonus: Raven 

Bu listeye Raven'ı dahil etmesem kendimi huzursuz hissederdim. Çünkü Rachel Roth'un barındırdığı potansiyel normal dünyanın çok daha üstünde. Bu potansiyelin hayata geçmemesi için yaptığı fedakarlıklar da onu bu kadar eşsiz kılan özelliklerden sadece birisi. Trigon the Terrible olarak bilinen kadim bir şeytanın Angela Roth ile yaşadığı ilişkinin sonucu olarak dünyaya gelen Rachel hayatı boyunca hislerini ve içinden gelen şeytani güçleri kontrol etmeyi öğrenerek yaşamak zorunda kaldı. Zaten kendisinin şeytani hale geçip Dark Raven olduğu zaman ortaya çıkan gücü de Titans serilerinde görmüştük. 

Trigon'u ortaya çıkartacak kristal aynı zamanda Raven'ın kendi şeytanlarını da tutuyor. Daha çocuk yaştan beri yaşadığı bu ağır sorumlulukla birlikte hiçbir zaman tam kapasitesiyle göremediğimiz Raven'ı belki ilk 5 içerisine koyamadık ama potansiyeli itibariyle burada olmayı fazlasıyla hak ediyor. Zaten boyutlar arasında yolculuk yapabilmesi, gerçekliği bükebilmesi ve telekinetik güçleriyle halihazırda Titans'ın kilit üyelerinden birisi olan Raven'ın en büyük zayıflığı ise yine kendi düşünceleri ve hisleri. Etrafındaki insanların o anki hislerini de yaşayabilen Rachel Roth'un sürekli sakin kalması pek de kolay olmuyor. 

DC Evreni içerisinde çok daha fazla güçlü ve yerini sağlam hale getirmiş karakter yer alıyor. Örneğin Zatanna gibi büyücülük konusunda evrenin en güvenilir isimlerinden birisi burada yer alabilirdi. Keza hem Atlantis'in hem de dış dünyanın en zeki savaşçı ve büyücülerinden Mera'yı da unutmamak gerekiyor. Her ne kadar işin sinematik alanında Harley Quinn ve Wonder Woman dışında çok fazla bu eşsiz karakterleri göremesek de en azından animasyon dizi ve filmlerde DC bu karakterlerin hakkını teslim etmeyi ihmal etmiyor. Bakalım DCEU'nun gelecek döneminde buradaki karakterlerden başka isimleri de ekran önünde görebilecek miyiz? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum