Detective Pikachu, Tüm Zamanların En Çok Gişe Yapan Video Oyun Filmi Olabilecek Mi?

Film, ikincilik koltuğuna kuruldu

Video oyunlarını konu alan filmlerin gişede büyük hasılatlar elde ettiğini görmeye alışık değiliz. Hatta çoğu zaman bu uyarlamalar bir hayalkırıklığından öteye geçemiyor ama Detective Pikachu için durum farklı.

10 Mayıs 2019 tarihinde gösterime giren Pokemon: Detective Pikachu yalnızca iki ay içerisinde elde ettiği hasılatla tüm zamanların en çok kazandıran ikinci video oyun filmi olmayı başardı ve birinciliğe de inanılmaz yakın.

Pokemon uyarlaması olan film tüm dünyada şimdiye kadar 429 milyon dolar hasılat elde ederek 2018 tarihli Rampage filmini de geride bırakarak gözünü zirveye dikti. Başrolünde The Rock'ın oynadığı Rampage, Midway Games'in ünlü oyununu konu alıyordu ve gişede 428 milyon dolar elde etmişti.


Şu an Detective Pikachu'nun önünde tek bir rakibi kaldı, o da 2016 yılında gösterime girmiş olan Warcraft filmi. Warcraft vizyon hayatını 433 milyon dolar hasılat elde ederek tamamlamıştı. Yani arada yalnızca 4 milyon dolar fark kalmış durumda. Warcraft 13 hafta vizyonda kalmıştı, Pikachu ise 10. haftasında. Ancak aradaki fark çok küçük görünmesine rağmen filmin oynadığı salon sayısının azalması nedeniyle kapanması zor görünüyor. Yine de bunun Detective Pikachu için büyük bir başarı olduğunu söylemek mümkün.

> Pokemon Go, Sadece 3 Yılda 2.65 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

2018 tarihli Tomb Raider 274 milyon dolar, Assassin's Creed ise 240 milyon dolar hasılat elde etmişti. Sırf bu bile Pokemon'a duyulan ilginin büyüklüğünü göstermiyor mu sizce de? Tabii bu başarıda kesin Ryan Reynolds faktörü de etkili olmuştur.

YORUMLAR
NcZ
11 Temmuz 2019 22:38

Detective Pikachu'dan iyi video oyun filmi var mı ki?

ilke_kurtlutepe
NcZ
12 Temmuz 2019 01:51

yok bence.


Parolamı Unuttum