Dirt 5'te De PS4'ten PS5'e Kayıt Transferi Olmayacak

Liste uzuyor

PlayStation 4 ile PlayStation 5 arasındaki kayıt geçişi muamması devam ediyor. İlk açıklama Yakuza: Like A Dragon'dan gelmişti ve oyunun PS4'teki kayıtlarının PS5 ile uyumsuz olacağı açıklanmıştı. Ardından bir açıklama da Insomniac Games'ten geldi, buna göre Spider-Man: Miles Morales'in PS4 kayıtları PS5'te kullanılabilecek, ama Spider-Man'in PS4 versiyonundan Remaster PS5 versiyonuna kayıt aktarılamayacaktı.

Sıradaki açıklama ise Codemasters'tan geldi ve Dirt 5'in kayıt dosyalarının da PS4 ve PS5 versiyonları arasında kullanılamayacağı belli oldu. Oyunun yeni Playgrounds modunda yaratılan yarış arenalarını mevcut nesilden yeni nesle geçen oyuncular kullanabilecek, ama diğer tüm ilerlemeler (kariyer, paralar vs) yok olacak. Codemasters durum değişirse sizleri haberdar edeceğiz de demiş.

İşin ilginci bu konuda sorulan soruya, yani PS4'ten PS5'e kayır transferi olacak mı sorusuna ilk önce Xbox'tan bahsederek cevap vermeleri. "Xbox'ta tüm ilerleme nesiller arasında taşınabilecek" dedikten sonra PlayStation'da bunun yapılamayacağını söylemiş Codemasters.

Dirt 5 ve Yakuza: Like a Dragon, Microsoft'un Smart Delivery teknolojisini destekliyor, yani oyunu bir kez alıp istediğiniz nesilde oynayabiliyorsunuz ve kayıtlar ve ilerlemeler de tümüyle uyumlu oluyor. Sony ise yeni nesle geçiş özelliğini tamamen geliştiricilere bırakmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum