Disco Elysium Dizisi Geliyor!

Hobocop!

Bilgisayar oyunlarının dizi ya da film uyarlamaları her zaman beraberinde soru işaretlerini de getirmiştir. Çok sayıda efsaneleşmiş oyunun ekranda istenilen etkiyi bırakmayı başaramayıp, hayal kırıklıklarına yol açtığına tanık olduk. Ancak bazı oyunlar için "film/dizi olsa çok güzel olurmuş" diye düşündüğümüz de oluyor. Son yılların hatta belki de rol yapma oyunları tarihinin en başarılı ve eşsiz oyunlarından olan Disco Elysium da uyarlama kervanına katıldı. Oyunun yapımcısı ZA/UM ve Sonic filminin yapımcı şirketi dj2 Entertainment oyun hikayesini temel alacak bir dizi için hazırlıklara başladı.

Aslında Disco Evreni ilk olarak 2013 yılında Robert Kurvitz'in yazdığı "Sacred and Terrible Air" romanından esinlenmişti. Oyunda oynadığımız usta dedektifin (adı spoiler olabileceği için gizli kalsın) gizemli geçmişine ışık tutarken etrafta yaşanan politik atmosferin, suç dünyasının ve iç savaşa doğru uzanan hikayenin detaylarına farklı bir açıdan bakıyorduk. Oyunun bu kadar eşsiz olma nedenlerinden birisi de ana karakterin nasıl birisi olduğuna ve hikayenin sonlanmasına tamamen bizim kararlarımızın etki etmesiydi. O yüzden diziyle ilgili  bazı çekincelerim var. Yine de ZA/UM'un işin içinde olması yüreklere su serpiyor.

"Disco Elysiumm'un aldığı tepkiden son derece mutluyuz ve dj2 ile bir araya gelip markamızı diğer medya dallarında da geliştirip yeni kitlelere sunacak olmak bizim için büyük bir mutluluk." diyen ZA/UM baş yazarı Helen Hindpere de bu birlikteliği doğruladı. 2019 yılında karşımıza çıkan oyun 3 tane BAFTA ödülü kazanırken, Time dergisi tarafından son on yılın en iyi oyunlarından birisi olarak da nitelendirilmişti. 

dj2'nin kurucusu ve CEO'su Dmitri M. Johnson, "Disco Elysium gerçekten bir fenomen ve muhteşem bir dünyası var. Ayrıca önümüzde sınırsız bir potansiyel bulunuyor. dj2 takımı bu muhteşem fırsat için ve bunun bir parçası olabildiği için büyülenmiş durumda." diyerek kendi açılarından da Disco'yu ekrana taşımaktan dolayı duydukları heyecanı dile getirmiş.

Diziyle ilgili henüz kesinleşmiş hiçbir şey yok. Yönetmen veya senarist ekibi henüz belli değil. Doğal olarak kaç sezon veya kaç bölüm olacağını da bilmiyoruz. Dizinin nerede yayınlanacağı da henüz açıklanmadı. Bence  oyunun hikayesi çok uzun soluklu bir diziden ziyade 6-7 bölümlük bir mini seriye daha uygun gibi gözüküyor. Diziyle ilgili en heyecan verici kısım ise şüphesiz oyundaki o kendine has atmosferi ekranda görebilecek olmamız. Bakalım Disco Elysium'un dizisi de oyunun yarattığı etkiyi yaratabilecek mi? Ya da en azından ona yakın bir şey görebilecek miyiz...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum