Disco Elysium'un Game Boy Versiyonunu Yaptılar

Şimdilik ilk bölüm ama belki devamı da gelir

Geçtiğimiz senenin en iyi rol yapma oyunu Disco Elysium şimdilik sadece PC'de oynanabiliyor, oyunun konsol versiyonlarının çıkmasına daha var. Konsol versiyonlarının 2020 sonuna kadar çıkacağı söylenmişti ama yıl sonuna az bir zaman kaldı ve ZA/UM sözünü tutabilecek mi diye düşünürken kurtarıcı hareket bir Disco Elysium hayranından geldi.

Artık Disco Elysium, en azından bir konsola geldi diyebiliriz çünkü Colin Brannan, Disco Elysium Game Boy Edition ile karşımıza çıktı!

Oyunun Game Boy versiyonunu dilerseniz tarayıcınız üzerinden oynayabilirsiniz ama bu öyle basit bir tasarım değil. Oyun gerçekten de bir Game Boy'da çalışacak şekilde tasarlanmış. Grafiklerinden, sesine her şey Game Boy tarzı ve rom dosyasını indirip de, rom kaydedebildiğiniz bir kartuş kullanarak gerçek Game Boy'unuza takıp oynayabiliyorsunuz. Elimde çok oyunlu kartuş olmadığı için Game Boy Classic'imde deneyemedim ama umarım en kısa zamanda onu da yaparım :)


Tabii bu bir Game Boy oyunu olduğu için oyunun tamamının kartuşa sığması pek mümkün olmazdı herhalde, o yüzden Brannan da sadece ilk bölümü uyarlamış. Mekaniklerin bu versiyona nasıl uyarlandığını görünce kendisine şapka çıkarttım. Grafikler olsun, diyaloglar olsun sanki yıllar önce Game Boy'a çıkmış gerçek bir oyun gibi olmuş.

Disco Elysium Game Boy Edition'ı siz de şuradan deneyebilir veya rom dosyasını indirebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum