Disney, Black Widow Filmine Yeni Bir Vizyon Tarihi Arıyor

Gişe yoksa film de yok

Dünya genelinde pandemi süreci nedeniyle ekonomikda da anlamda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle sinemalar bu zorlu günlerde izleyici çekmekte epey zorlanıyorlar. Salonların bu boşluk oranı da yeni filmlerin vizyona girmesini geciktiriyor veya Mulan örneğinde olduğu gibi doğrudan iptal ediyor. Son yıllarda sinemaya damgasını vuran Marvel Sinematik Evreni'nin yeni filmi Black Widow da ilk ertelenmesini yaşamıştı. Şu an için 6 Kasım tarihinde vizyona girmesi planlanan film bir kez daha ertelenebilir. Gelen haberlere göre Disney, film için yeni bir vizyon tarihi arayışında.

Variety'nin haberine göre bu yeni vizyon tarihi arayışındaki en büyük neden Tenet'in beklenenden çok daha az bir gişe geliri elde etmiş olması. Amerika genelindeki sinemaların %70'e yakını açılmış olsa da insanların sinemaya gitme oranı halen epey düşük. Vizyona girişinin ikinci haftasında Amerika'da sadece 29 milyon dolarlık bir gişe geliri elde edebilen Tenet, bu konuda Warner Bros'u epey hayal kırıklığına uğratmış durumda. Wonder Woman 1984 filminde aynı sıkıntıyı yaşamak istemeyen WB, filmin tarihini çok kez değiştirerek yeni filmi 25 Aralık gününe ertelemişti.

6 Kasım'da vizyona girmesi beklenen Black Widow için ise durum daha da ciddi gözüküyor, çünkü Marvel Sinematik Evreni'nin Disney+ dizileriyle birlikte oldukça sıkışık bir takvimi var. WandaVision ve The Falcon and The Winter Soldier dizileri bu yıl Disney+ üzerinden yayınlanacak. Önümüzdeki yıl için Eternals ve Shang-Chi filmlerini vizyona sokmayı planlayan stüdyo şu an için Black Widow'a yeni bir tarih bulabilmiş değil. 

Black Widow gibi bir MCU filmini Disney+'dan yayınlamayı aklının ucundan bile geçirmeyen Disney, bakalım yeni dönemin ilk MCU filmi için nasıl bir yol izleyecek? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum